Diskutera inlägget: 4klöverns projekt: Adept nr.2 Elin Johansson

4klöverns projekt: Adept nr.2 Elin Johansson

Im the chosen one!!

Okej, utvald och taggad till 1000! Elin heter jag och är en 27- årig tjej som alltid tränat, men det har främst handlat om lagsporter. I år blev jag mamma för första gången och fotboll känns inte längre som ett alternativ. Efter graviditeten så trodde jag att jag skulle måsta kämpa med vikten men så var inte fallet utan jag blev smal ganska snabbt, men är jag vältränad? Oh, no! Jag tror faktiskt att det är en liten “mammafälla” som många hamnar i och som jag vill ta mig ur, smal och ovältränad. Så för mig handlar träningen inte om att bli smal,(även om 30 kg övervikt när man är 1,58 inte var särskilt smickrande) för första gången är träning enbart för min egen skull, jag mår bra, jag blir pigg MEN nu vill jag också se resultat.

Mitt mål efter graviditeten har varit att börja med styrketräning. Detta mål börjar varje måndag, för att sedan sluta varje torsdag för att sedan börja på måndagen igen… Mina inplanerade styrketräningspass resulterar i ett kort löppass istället och jag har otroligt svårt att komma igång och få en helhet i träningen i stort. Detta tror jag beror på att jag helt enkelt inte jobbar efter något tydligt upplägg och ser därför inga resultat och då tappar jag också motivationen. Tidigare spelade man matcher i fotbollen som gav ett kvitto på träningen, nu fattas dessa kvitton!

Jag älskar känslan av att känna sig stark, det är en nästan euforisk känsla som jag vill hitta nu när jag bara tränar för min egen skull. Jag känner dock att det saknas en helhet i mitt sätt att träna, äta och leva hälsosamt. Jag vill träna upp styrkan i kroppen såväl ifråga som kondition som i styrkan och hitta tillbaka till där jag en gång var. Innan jag hittade detta “projekt” så började jag söka mål, vad ska jag träna för? Tävlingar, viktmål, tidsmål, vad ska göra mig motiverad? Därför känns detta som en helt fanatsisk möjlighet, nu har jag motivationen, och en vår full med utmaningar väntar – nu ska jag hitta helheten, hitta balansen och spränga nya gränser!

Stort tack till 4-kövern för den möjligheten!

Mitt huvudmål: (Övergripande mål)
– Få en helhet i mitt tränande för att 1/6 kunna säga att jag faktiskt är riktigt vältränad, såväl i fråga om kondition som i styrka!

Mina delmål:
– Följa det upplagda träningsschemat till punkt och pricka
– Få mer definerade muskler
– Springa en halvmara på….(Avvaktar med tidsmål, kommer att samråda med 4klövern)
– Träna upp styrkan i bålen som i dagsläget är inprincip obefintlig.
– Få verktygen och hitta motivationen att träna på liknande sätt på egen hand.

 • Bempa

  Di it!

 • Amatör

  30 kg övervikt ??? Hur menar du ???

 • http://www.4-klovern.se ola

  Detta kommer att bli ruskigt intressant! Du har grym possitiv energi Elin, du kommer att göra stor framsteg!

 • Ingela

  Med rätt motivation kommer man långt. Go Elin jag vet att du fixar det. Själv har jag vid snart 50 års ålder hittat motivationen i att prova nya saker. Jag paddlar havskajak. Börjat klättra och vill hela tiden bli bättre. Kram Ingela

 • http://Önskarattjagvoreviktignogatthaen! Annica Nordlund

  Kör hårt Elin, ska bli spännande att följa! Du är ju envis som en tjur så det lär väl inte bli några problem! :) Lycka till! Kram