Diskutera inlägget: Att förstå varför man inte gör som det är tänkt

Att förstå varför man inte gör som det är tänkt

Zemanta Related Posts Thumbnail
Ungefär såhär känner jag mig just nu

Jag har under hela mitt träningsaktiva liv,( iaf från när jag började förstå innebörden med träning runt 16 års ålder), lagt ner 100% motivation, vilja & rätt tänk runt träning & kost. Jag har alltid tänkt att jag aldrig kommer släppa detta, utan att det alltid kommer komma naturligt för mig. Men tyvärr så hade jag fel.

Jag har nog aldrig ätit så dåligt som jag gör nu, min träningsmängd är sämre än någonsin, jag har problem att vakna på morgon, jag känner mig trött i kropp & huvud, ibland så känner jag inte igen mig själv. Detta kom i samband med att jag skadade mig för snart 1 år sedan, i samband med att jag började renovera vårt hus. Jag ångrar inte alls att jag började renovera huset, men jag ska inte sticka under stolen med att man fick prioritera om.

Under denna period prioriterade jag inte alls träning eller kost. Ca: 6 månader med några enstaka träningstillfällen/månad, och oftast bara rehab träning. Jag åt socker varje dag, och oftast åt jag för få tillagade mål/dag. Om jag jämför detta med hur mitt liv sett ut tidigare så är det en stor förändring.

Det är först nu jag förstår hur svårt det kan vara att göra en livsstilsförändring. Vilken enorm kraft som behövs för att ta det stora steget. Innan har man enbart utgått utifrån sig själv, hur svårt kan det va liksom. Men nu när jag försöker komma tillbaka till gammalt tänk så märker jag hur oerhört svårt det är. Jag är hästlängder från hur många andra mår. Men idag kan jag säga att jag för första gången i mitt liv förstår er situation.

Så ni som gör en livsstilsförändring och lyckas. Ni är så oerhört duktiga. Verkligen! Det krävs en stark drivkraft för att klara av det.

Nu ska jag ta mig ur den gråzon jag har hamnat i. Jag ska lyckas igen! Är VI redo att förändras?

 • Wallace

  Bra skrivet!
  Du kommer fixa det, bara bita ihop och komma igen.

  • tompee3

   Kul & tack att du gillar texten. Tror många känner igen sig. Jag kommer klara mig, men ibland känns stegen långa

 • Eva

  Älskar det här inlägget! Så bra på så många sätt. :)

  • tompee3

   tack eva! Snällt!

 • olaenberg

  Väldigt bra text Tomme !!

  Tycker att du är stark och modig som skriver denna text. Tror att många likt dig som har träningen som en “stor tårtbit” i vardagen kan känna igen sig i din känsla (under vissa perioder)

  Jag personligen är dock inte det minsta orolig, vi ska piska igång dig allt eftersom i höst =)

  • tompee3

   Tack Enberg!

   Trodde faktiskt inte att inlägget skulle väcka så mycke känslor. Men det fick man höra att det gjorde.

   Jag är som sagt inte orolig att jag ska piskas igång igen, det är bara det att vissa dagar känns det tungt.

   OBS! För ni som undrar, bilden är från 2010 under bulk. Och ja, den är ett montage;)

 • Knife

  Grymt inlägg!