Diskutera inlägget: Bidra med vad?

Bidra med vad?

Som ni märker är jag den kanske minst frekventa bloggaren på denna sida. Detta har visserligen med att gör med att jag har hafte extremt mycket annat att göra och att jag haft problem med internet.

Det är dock inte den huvudsakliga anledning, har för det mesta total idetorka på vad jag ska skriva, vilket kanske verkar konstigt i och med att jag är en väldigt social och pratglad kille som vanligtvis har en jävla massa att säga i dom flesta vardagliga samtal.

Problemet ligger i att jag känner att jag inte har så mycket att bidra med! Självklart kan jag skriva dag ut och dag in om min träning och hur det går med det anser jag inte vara särskilt intressant för er läsare. Både Ola och tomme skriver ju mycket om sin träning och ger tips och trix, därför känns det ju helt överflödigt att även jag gör detta i och med att jag är svagare, har sämre fysik och oftast sämre form. Har tyvärr inget jag satsar mot heller som jag kan skriva om t.ex. tävlingar av nått slag. Självklart satsar man alltid på att bli starkare och bygga muskler men det känns som ett väldigt diffust mål med träningen.

Detta handlar inte om att klanka ner på mig själv även om jag ibland gör det, dock oftast med glimten i ögat. Drömmer om att nån gång stå på scenen i en nybörjartävling i byggning men det målet känns så avlägset att det ej är värt att skriva om än iaf.

Därför tänkte jag fråga er som läser bloggen om det finns nått ni skulle vilja se mig skriva om,  tycka till om, bidra med.

Självklart skulle jag kunna skriva sida upp och sida ner om hur man sätter kakel eller monterar ett kök men detta är en träningsblogg till huvudsak och med 10 år erfarenhet från träning, skador, kost, bulkar, dieter mm.. borde jag kunna bidra med nått!

Please help the X!;)

 • Hannah E

  Hej X:et!! Jag tycker absolut att du ska skriva om din träning även om du inte anser dig vara i samma form som Tomme och Ola. Det skulle vara intressant att följa din återkomst i gymmet efter att du nu haft ett längre uppehåll. Förmodligen har många läsare lättare att relatera till detta än till Tomme och Olas höga målsättningar! Jag uppskattar också dina matinlägg, och eftersom du är en erkänt duktig kock är detta kanske någonting du kan spinna vidare på? Veckomatsedel? Husmansrecept? Middagsbjudningar? Frukostbilder? Även om detta är en träningsblogg så tycker jag inte det skulle skada att ibland bryta av med någonting helt annat, kanske någon imitation eller ett sångnummer?:) Ha det bäst!

 • http://www.4-klovern.se ola

  Håller med Hannah till 100% !

  DU (X:et) sitter inne på en extrem förmåga att förmedla tex bra musik! Varför inte Veckans musikvideo! (Idol nästa ?) Eftersom att vi har många “hemliga saker” på G så kan jag nog lova läsarna att vi kommer få se ett betydligt mera aktivt X i fortsätttningen på 4Klövern! =)

 • Erik S

  Grym lifestyle-/träningsblogg först och främst! Bara en liten fråga Hannah, vilka mål är det Ola egentligen har till skillnad från mannen på bilden? (förutom att väga 100 pannor).

  Jag tycker det vore väldigt upplyftande om man kunde få mer inside-stories om hur tugget går innan och efter passen. Vad sägs “bakom kulisserna” liksom. Intervjuer med vänner och bekanta, hemma hos reportage, vad dricker ni när ni går ut, vad gör ni en vanliga tisdagkväll… listan kan göras lång, jag brainstormar fritt här.

  Jag instämmer även med det Hannah är inne på, mer frukostbilder!!

 • http://www.4-klovern.se ola

  @ Erik S
  Bra brainstorming må jag säga! Ska inte svar till Xet, men jag har faktiskt några till mål i livet förutom att väga 100 kg! Ifall du undrar vilka så kan du kika runt litegrann på bloggen!

 • Erik S

  100 pannor må vara en milstolpe men jag tänkte mer i banorna kring fitness-/bb- tävlingar, med tanke på det stora intresse du verkar besitta för allt vad träning innebär. Vad driver dig? “Se bra ut på beachen” känns ju som ett understatement.

 • http://www.4-klovern.se ola

  @ Erik S
  Jag förstår vad du menar! Jag ska försöka att skriva lite mera djupgående om mig själv som person, vad som driver mig, min bakgrund, mina källor etc.. i framtida inlägg!
  Understatement med beachen var ett bra uttryck! Btw! Tror aldrig ens att jag var på beachen 2011 haha….

 • Kim B

  Du kan börjar med att bidra med ert goda bull och negerboll recept som jag väntat otåligt på!!
  Om du inte vill skriva det på bloggen så ser du väll min mail adress så.

  / En som blir snart skogstokig ( jag vill baka och äta många bullar :D )

 • Kniv

  Var du inte på diet Kim?! :D

 • http://www.4-klovern.se mattias

  @hannah, tack för ett antal riktigt bra tips, ska köra lite mer på matlagning framöver,

  @Ola, vi har ju som sagt en hel del grymma grejer på g, ska bli ruskigt kul;)

  @Erik, Jag och ola har iofs ganska liknande mål med träningen förutom att ola är ett lite snäpp seriösare och kunnigare kring träningen och kosten. Sen att jag tycker att ola borde satsa på att tävla i typ tammer är ingen hemlighet, hade varit kul att se

  @kim, ska fixa recepten till dig, bara du lovar att äta av det under dina ätardagar, annars lär det ju inte bli några 80 pannor för din del;)

 • Kokat, stekt, vit o gul

  Jag vill se mer photoshopapde bilder på en kille med ådror på ryggen! Ådror på ryggen! Sen vill jag se mer eating challenges a la rxmuscle, fortfarande ett av dom bästa klippen :)

 • Kim B

  Matte

  Sweet längtat efter receptet ska bli kul och prova baka skälv då man inte gjort det på nästan 10 år.

  Jag ska försöka att bara hålla det på ätar dagar :)
  På tal om godsaker när blir det nästa gång du ska försöka på 100 sylt kakor?

 • JJ

  Matte!
  Det finns ju en massa som man kan skriva om:
  1. Hur återhämtar man sig efter träningen? – dricka, äta, sömn
  2. Intressanta artiklar från tidningar eller böcker
  3. Hur kombinera styrka med kondition?
  4. Bra träningsmusik
  5. Intressanta personer på gymmet som intervjuas
  6. Som Hanna efterlyste – recept!

 • Gustav “Gugge” Magnusson

  Varför inte lite info och bilder från solandergatan? ;)
  Som många skriver så är det intressant att följa med din utveckling på gymmet. Skriva om saker som inspirerar dig, tankar och funderingar. Vilka mål har du tills nästa vecka? månad? år?
  Kirrar du lätt X!

 • Kniven

  Ser gärna:

  “handla med x:et”?

  (DItt) tips på ett bra gympass uplägg; Bröst, ben rygg osvosv?

  En ny flik med dina tankar kring träningsnutrition typ; vad du själv använder/rekommenderar, vad du anser man kan ta som nybörjare, vad man helst bör undvika/vad som är skit, inom vilket syfte man ska ta t.ex. Gainer/ whey osvosv. Säkert många där ute av era läser som skulle ha nytta/tycka om info om detta?

  Kanske skriva något om Bodybuilding som sport i sin helhet, hur/om den förändrats något sedan Arnolds tid fram till Cutlers idag?

  Och så klart hur din träning går vilka mål/delmål du har framöver, din träning är lika intressant som dina kompanjoners!

 • http://www.4-klovern.se mattias

  @kim, Här är receptet på chokladbollarna du ville ha:

  100g smör (rumsvarmt)
  1,5 dl socker
  1 msk vaniljsocker
  3 msk kakao
  5 dl havregryn
  2-3 msk vatten

  +pärlsocker till garnering

  Bullreceptet hittar du på baksidan av kungsörnens vetemjölförpackning. Så köp en sån så får du både mjöl till bakning och receptet;)

  lycka till kim!

 • JJ

  Nu har jag ett riktigt bra förslag på vad du Matte + övriga skulle kunna skriva om. Jag skulle vilja kalla det 4-klövern TESTAR. Det jag tänker mig är att du matte eller någon annan av er kan testa olika saker som är relaterade till träning. Exempel på sådant ni kan testa är:
  – olika ledarledda pass som bodypump, spinning, core, power box m fl
  – olika träningsmaskiner
  – kanske olika gym i Piteå som StepIn, Korpen, Nautilus, STaR m fl och kanske även gästträningar i Luleå, Skellefteå m fl
  Det här skulle även kunna göras så att en av er testar medan en filmar och att ni sedan uttalar er om hur det funkar. Jag tror att det här skulle vara djäkligt intressant för många!

 • http://www.4-klovern.se ola

  @ JJ

  Mycket bra ide JJ! Kommer att prata igenom denna ide med samtliga inom Klövern! =)

 • Mattias

  Ser rätt lite av kost på denna sida, kanske något för dig att spinna vidare på?