Om du gillar att äta och göra biffar så är det här recepten perfekt för dig:
Ingredienser: (3-4 portioner)
Biffar:
1000g Köttfärs
2,5dl matlagninggrädde
2-3 ägg
0,75 dl Fullkornsströbröd
3-4 vitlöksklyftor
Hackad färsk basilika eller torkad i kryddburk
2 tsk salt
peppar
Tomatsås:
En burk krossade tomater
1 st Gul lök
1 st vitlöksklyfta
1 msk tomatpure
20 g smör
1 msk olivolja
Basilika
Salt
Peppar
Gör såhär:
Sätt på ugnen på 200 grader.Blanda grädde, ströbröd, pressade vitlöksklyftor och ägg i en bunke, låt stå och svälla ihop i ca 10-15 min. Blanda sedan i köttfärs och kryddor och rör ihop till en jämn smet. Blöt händerna och forma sedan ca 10-12 jämnstora biffar. Stek biffarna på hög värme tills dom har fått fin färg på bägge sidorna, lägg sedan ner biffarna i en ugnsform.
Hacka den gula löken relativt fint, skala vitlöken och pressa den. Hetta up oljan och smöret i en kastrull och häll i löken och vitlöken. Bryn lök tills den fått bra färg, tillsätt då tomatpuren och rör om. Fortsätt sedan med att hälla i de krossade tomaterna och krydda sedan såsen och smaka av.
När du är nöjd med din sås häller du ut den jämnt över biffarna i formen. In mitt i Ugnen i ca 15 minuter.
Servera med valfri kolhydratskälla och sallad eller kokta grönsaker.