Diskutera inlägget: Biffstroganoff med ris och kokta morötter!

Biffstroganoff med ris och kokta morötter!

bild (31)

Ingredienser: (2-3 portioner)
800 g Lövbiff
En stor gul lök
ca 3 dl Matlagningsgrädde
3 msk chilisås
salt
peppar
chili spicemix
2 dl Fulkornsris
4-5 st morötter
1msk majsmjöl + lite vatten (redning)

Gör såhär:
Skala och hacka morötter i skivor.Hacka löken, fräs löken i smör eller olja tills den får färg, under tiden skär strimlor av lövbiffen och tillsätt den i stekpanna då löken fått lite färg. Krydda lövbiffen under stekning. Koka upp vatten till riset och börja koka morötterna som bör koka ca 20 minuter.
När lövbiffen börjar få färg tillsätt grädde och chilisås och rör om, rör sedan ner redningen för att få en lite tjockare konsistens på stroganoffen. Låt puttra på spisen i ca 10 minuter.
Kok riset enligt anvisningar på paketet. Häll av vattnet från morötterna.

klart att servera!

  • Carro

    Låter riktigt gott!!