Diskutera inlägget: Chevrée-lax med grönsakswok och valnötter

Chevrée-lax med grönsakswok och valnötter

bild-31

Ingredienser:
Lax (antingen hel/ halv sida eller färdiga portionsbitar)
Chevrée ost
Honung
salt
peppar
Färsk broccoli
Gul lök
Haricot verts
Valnötter
Olivolja.

Gör såhär:
Sätt på Ugnen på 175 grader, alternativt tänd upp grilen. Lägg upp laxen i en ugnssäker form och skär ett snitt mitt laxen nästan hela vägen igenom, fyll snittet med chevrée-osten, salta och peppra och ringla över lite olivolja. Funkar även att göra på samma sätt med laxen fast lägga den i ett folie knyte och köra direkt på glöden på grillen.
In med laxen i ugnen 30 minuter om du har en hel/ halv -sida och kring 15 min om det är portionsbitar.

Hacka lök, broccoli och haricot verts och stek i stekpanna med ordentligt med olivolja tills det börjar få fina färg. Släng då i valnötter och stek i några minuter till på lite lägre värme.

Ut med laxen ur ugnen eller av med den från grillen, Servera grönsakerna och laxen och ringla gärna lite honung över laxen för riktigt god smak.

//X:et