Diskutera inlägget: Dagens husmans – Köttfärslimpa med pressad potatis och lingonsylt!

Dagens husmans – Köttfärslimpa med pressad potatis och lingonsylt!

Jag och magda brukar då och då laga till köttfärslimpa som kompliment till “mattebiffar” när man börjar bli lite less på dessa. Köttfärslimpa är ett kanonalternativ, lätt att tillaga, sköter sig själv i ugnen, serveras med potatis, ris eller liknande, eller kanske bara med en sallad.

Ingredienser:

ca 700-800g Nötfärs
2-2,5 dl Gräddfil
1 ägg
en påse Blåband fransk löksoppa (alternaitvt valfri egen kryddning)
lite peppar

Gör såhär:
Blanda ihop alla ingredienser till en jämn smet. Forma till en limpa i en ugnsform och stoppa in den mitt i ugnen på ca 200 grader i 40-45 min.

svårare än så är det alltså inte.

Senaste gången vi gjorde köttfärslimpa åts den med som sagt med pressad potatis, stekta champinjoner, sallad och lingonsylt:)

 

  • http://fitnessguru.se/mbb David2

    Såg ju inte allt för jävla äckligt ut du!

    Älskar dock att du skriver med “Blå bands löksoppa”. Halvfabrikat är grejen! :)

  • Amatör

    Smaskens !!! Själv brukar jag linda köttfärslimpan med bacon innan jag sätter in den i ugenen. Ingen risk att den blir torr då, samt att man får en liten extra touch av baconsmaken !!!

  • http://www.4-klovern.se mattias

    Använde ju Blå bands löksoppa som kryddning vilken ger en jäkligt god smak på köttfärslimpan. Känns dumt att inte skriva det då, halvfabrikat eller ej! Jag njöt av en god måltid i alla fall:)

  • T.A

    Har du inte gjort maten själv? Förstår inte riktigt vad ni menar med halvfabrikat?

  • Husmor

    Toppenbra måltid! Ser riktigt gott ut och din kryddning låter spännande. Hur kom du på det? Tror du har ett och annat att lära mattanterna i skolbespisningen!

  • Janne

    Intressant på Sporten om kosttillskott. Det gäller att veta vad man stoppar i sig. Se det på
    http://svt.se/2.21335/1.2697410/ingen_kontrollerar_kosttillskotten