Diskutera inlägget: David Hedlund utvärdering 2011

David Hedlund utvärdering 2011

VÅR

Året började med ett famlande och sökande efter form. Jag hittade den tidigt men tappade den lika fort och under skid SM som gick i februrari så var den helt plötsligt inte där längre och resultat som jag förväntat mig detta år uteblev. Bryta ihop och komma igen var ledord ända fram till sista tävlingen, 5-milen i Bruksvallarna. Här släppte många spärrar och jag har nog aldrig känt mig starkare på skidor. Blev 9:a.

SOMMAR

Efter detta följde en försäsongsträning som flöt på väldigt bra med nytändning och inspiration. Träningsveckor på 30 timmar var inga problem och återhämtningen var bättre än föregående år. Även lärt mig balansera jobbet och inte låta allt stjäla för mycket energi. Stor del till denna boost är att jag började ligga på ett högre kaloriintag i from av mer lättillgängliga råvaror. Äter fortfarande bra saker så ofta och så mycket jag kan. Men ska jag summera lärdomen av 2011 så är det att maten har stor betydelse för prestation, och hälsa är inte samma sak som elitidrott. Under sommaren fick jag även mersmak få ett framtida tävlande i triathlon. Extremt skoj med hela grejen, mycket för att jag lärt mig simma dugligt. Löpning & cykel har alltid legat mig varmt.

HÖST

Sista mängdträningsveckan för hösten spenderades på Kreta i sällskap av Daniel Rickardsson och Jesper Modin. Ordentligt hårt läger med 4 fartpass.Kom tillbaks d-vitamin fylld och peppad för resterande träning innan snön skulle anlända. Grejen var den att snön aldrig kom ( inte förrens sen i december) så famlandet och sökande,resandet,stressandet tog över igen och helt plötsligt var det den 12 november och tävlingsklockan valde att ticka ner. Tävlingen gick totalkasst och kunde knappt tro det var jag själv som åkt. Hem och återigen bryta ihop och komma igen. Snurrade 3 veckor på en 700 meters slinga och extremt sakta började skidvanan infinna sig. Nu är vi där vi är och snön finns. Lossnade lite på en tävling i Östersund för några veckor sedan där jag fick till en hyffsad masstart på 15km klassiskt. Hoppas nu närmast på att formen ska infinna sig till SM i Östersund 1:a veckan i februrari…

 

Jag & Danne uppför en bergsväg på Kreta. Goda minnen från 2011

Det är väl ungefär vad mitt träningsår 2011 innehöll. Det enda jag saknar är väl att kunna komma upp i 800+ timmar per år (april-april) vilket jag lovat mig själv att ha provat på under min karriär. Men det året kommer. Kanske 2012 ? Först bra resultat och en fin vinter.

Gott nytt 12!

 

 

  • Krisprolls kardemumma skorpor

    Bra utvädring Daaviid. Gillar starkt ditt val av ett högre kcal intag. Att jaga +800 timmar ser jag ingen ide till att göra med tanke på din vardag. Sätt hellre mål som har med prestationen på tävlingar att göra, en notis i PT eller kanske tom. En segercheck på random tävling kommer att boosta dig fram åt i karriären.

    Ser fram emot din satsning på triatlon, känns som att du är som skapt för det.

    // mvh Din vänn Krisprolls kardemumma skorpor