Diskutera inlägget: Dragonkyckling med bulgur och stekta grönsaker

Dragonkyckling med bulgur och stekta grönsaker

bild(43)

Ingredienser: (2-3personer)
ca 1kg kycklingfile
1,5 dl Bulgur (Hel)
1 st snack paprika (röd)
2 små rödlökar (alt. 1 stor)
4 msk Citron olivolja

Kryddor:
Chili explosion
Dragon
Vitlökssalt

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader.
Skär bort eventuella dåliga delar och senor från kycklingfileérna, lägg sedan dessa i en bunke. Häll i ca 3 msk citron olivolja och krydda med chili, dragon och vitlökssalt efter egen smak. Var inte rädd för att krydda ordentligt;)

Steka kycklingen i en grillpannen eller stekpanna tills dem fått färg på ytan och lägg dom sedan i en ugnsform. In i ugnen i 15-20 minuter beroende på hur stora filerna är.

Sätt igång vattnet till bulgurn och hacka snackpaprikan och löken i lagom stora bitar. Koka bulgurn och stek grönsakerna i citronolivolja. När Bulgurn och grönsakerna är klara, blanda då samman dessa och rör om ordentligt.

Ut med kycklingen ur ugnen och servera tillsammans med lite ruccolasallad och en sås gjord på turkisk yougurt och lite sweetchili-sås.

Lycka till!

//X:et

  • S.G

    MMMmmmmmmm… !!

    Bra tips Mattias :)

  • Andreas

    Har nyss ätit men blir ju hungrig bara man titta på bilden…

  • http://www.4-klovern.se ola

    Bra recept Xet !! Du kan din sak #HELTKLART :)

  • Tove

    JÄTTEGOTT! Blandade ut bulgurn med ärtor och majs – m u m s!