Ingredienser: (2-3personer)
ca 1kg kycklingfile
1,5 dl Bulgur (Hel)
1 st snack paprika (röd)
2 små rödlökar (alt. 1 stor)
4 msk Citron olivolja
Kryddor:
Chili explosion
Dragon
Vitlökssalt
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader.
Skär bort eventuella dåliga delar och senor från kycklingfileérna, lägg sedan dessa i en bunke. Häll i ca 3 msk citron olivolja och krydda med chili, dragon och vitlökssalt efter egen smak. Var inte rädd för att krydda ordentligt;)
Steka kycklingen i en grillpannen eller stekpanna tills dem fått färg på ytan och lägg dom sedan i en ugnsform. In i ugnen i 15-20 minuter beroende på hur stora filerna är.
Sätt igång vattnet till bulgurn och hacka snackpaprikan och löken i lagom stora bitar. Koka bulgurn och stek grönsakerna i citronolivolja. När Bulgurn och grönsakerna är klara, blanda då samman dessa och rör om ordentligt.
Ut med kycklingen ur ugnen och servera tillsammans med lite ruccolasallad och en sås gjord på turkisk yougurt och lite sweetchili-sås.
Lycka till!
//X:et