Diskutera inlägget: Elin Johansson – Nu har min resa börjat!

Elin Johansson – Nu har min resa börjat!


Livet du försöker nå är tyvärr upptaget, var god försök igen senare….
Tut tut tut (upptaget)

Sambon på utbildning i Stockholm, 1-åring, tillbaka på jobb efter 1 år, vikarie, barnvakt, feber, utomlandsresa och tillslut sjukhusbesök med en magsjuk liten och fruktansvärda rädda nätter! Januari har varit minst sagt hektiskt, en blandning mellan fantastisk, spännande, utmanande och fruktansvärt, så där som livet är ibland!

Därför kommer bloggen och träningen igång först nu… men då kör vi ordentligt nu då!

Träning dag 1 och 2
Nu har jag äntligen kommit igång med utmaningen och hunnit avverka två pass i gymmet. Av dessa pass kan jag dra följande slutsatser:

1. Jag har aldrig tagit ut mig riktigt ordentligt i gymmet förut

2. Jag tappar motoriken i armarna när jag tränat överkroppspasset och blir klumpigare än vanligt. Vilket resulterade i att jag nästan flög av löpbandet då jag skulle hoppa av – jag tror, av att döma på skratten från de som sprang bakom, att det såg riktigt roligt ut! Kul!

3. Jag är starkare i benen än vad jag trodde men svagare i armarna än vad jag trodde!

4. Publik= motivation! Denna gång inte i form av Infjärdens helt underbara äldre supporterklubb som ger direkt feedback om ”du var nu riktigt bra idag Elin” eller ” Du var riktigt riktigt dålig idag Elin, jamen ja kan då it förstå varför dom it bytt ut dä!” Men i form av en cyberpublik som håller sig ständigt uppdaterade om resultat och det är något jag saknat efter fotbollen!

5. Jag tycker, för första gången, att det är kul att gymma!

Träningsupplägg
Jag kommer att börja nu med träningen enligt ett program som 4-klövern lagt upp som innebär styrketräning 3 gånger i veckan. Löpningen, som kommer att ligga 1-2 gånger i veckan, kommer jag att lägga upp själv i samråd med dem. Vi kommer att göra styrketester nästa gång och göra de kontinuerligt varje gång vi ses. Jag tänker mäta omkrets på midja, biceps och lår samt väga mig så jag får se vad som händer där, kan vara lite intressant. Ni får veta resultaten på styrketestern snart i alla fall.

Eftersom att jag har barn så är det inte så lätt att alltid ta sig iväg på gymmet MEN varje pass kommer att göras. Kan jag inte åka iväg så kör jag ett pass hemma som motsvara de muskelgrupper jag skulle kört på gymmet! Passar på att skicka en eloge till de andra i projektet som redan nått fina resultat – det är spännande att följa! Tack också till 4-klövern för allt engagemang, det är grymt!

Tävlingsinstinkten är igång på alla cylindrar– nu ska vi nå resultat!

// Elin

 • http://www.4-klovern.se ola

  Detta ska bli oerhört intressant! Har du bara hälften av tagget i Lördags så kommer du göra stora framsteg =)

  Lycka till min vän !

 • samme

  kört hårt nu o lycka till

 • Jens Johansson

  Jävligt kul att du också är igång … Ska bli kul att följa framstegen :D

 • http://www.dintraning.se/cms/component/myblog/blogger/asa/ Åsa Söderberg

  Ska bli kul att följa din resa Elin:-) Lycka till och kör så det ryker!!!