Diskutera inlägget: Elin johansson – Tips

Elin johansson – Tips

 

– Skrivet för ca 1 vecka sedan

Tips

Idag var det 6 dagar sedan jag tränade, 6 långa dagar! Det är feber och hosta som har resulterat i denna ofrivilliga vila men jag hoppas att snart vara på fötterna! Men jag passar på att mitt i vilodeppet tipsa om ett pass som jag brukar köra hemma när jag är frisk.

Tabata 40 minuter
Ibland, rätt ofta när man är förälder, så är det viktigt att passet inte tar för mycket tid och då är detta perfekt. Jag tycker det är ett riktigt roligt pass som går fort och jag är helt slut efteråt! Jag letade faktiskt min pulskurva för detta pass men hittade det inte- men pulsen ligger riktigt högt! Man jobbar 20 sekunder och vilar 10 sekunder passet ut och varje övning görs i 4 minuter. Det kräver inga redskap förutom en klocka och en pall så det går att göra när som- så varför inte testa ikväll!? Perfekt!

– Gå upp och ner på en pall (uppvärmning)
– Gå upp på samma pall, hoppa ner och hoppa sedan upp och ta i taket.
– Armhävningar
– Utfall
– Aligatorgång.
– Tricepspress mot pallen
– Burpees
– Situps
– Jogging i armhävningsposition
– Plankan

Status
Nu ska jag återgå till packning inför fjällen. Jag hoppas på att bli frisk och hinna köra ett styrkepass där. Annars har träningen gått prima, jag har blivit helt förälskad i mina burpees och kör dem mellan övningarna i gymmet för att få så bra teknik som möjligt inför testerna – älska att tävla!

Ett sista tips är förbereda lite kvällsfika och en filt framför tv:n före passet. Kör passet, spring in i duschen och placera dig sedan horisontellt i soffan under filten och njut av Sheldons underbara kommentarer i Big Bang Theory- en oslagbar kombination!

Lycka till med träningen där ute!

// Elin

  • http://www.4-klovern.se Tomas Åström

    Jag gillar din sunda inställning Elin. Att träna hemma är ett alldeles utmärkt tips och så som du beskriver detta så kan ju alla göra detta oavsett kön, atletisk nivå, gammal, ung, sosse, moderat. Nämen skämt och sido, hitta sina övningar som känns bra och sätt upp mål. Kul att Burpees börjar gå bra. Jag kanske ska göra en kort film om vad man ska tänka på vid burpees, mer teknik än vad man tror för att bli bra i detta faktiskt ;) Fortsätt kör, och krya på dig!

  • Elin

    Tack, väskan är just packad för ett styrkepass imorgon på morgonen- jag är så less att vila att nu får det bära eller brista! Ja, det tycker jag skulle vara hur bra som helst – jag övar teknik men tror nog inte att det ser allt för smidigt ut;)