Diskutera inlägget: En liten tillbakablick på senaste årets träning !

En liten tillbakablick på senaste årets träning !

Tänkte ge er en liten inblick på hur det sett ut med min tränig under senaste 1 1/2 åren (16-18 månader)

Sommaren 2010 peakade jag !

Våren/sommaren 2010
Efter att ha dietat stenhårt i ca 5 månder from. Mars 2010 så nådde jag slutligen min bästa form EVER under sommaren 2010. På dessa 5 månader så intog jag enbart 100g carbs/dag, detta i anslutning till tr.passen! Proteinet hölls på ca 300g /dag & fettet runt 100g.
Denna sommar PEAK`ade jag även styrkemässigt trots stenhård diet & skiftarbete.

Vintern 2010
Under vintern 2010 var tanken att jag skulle hålla formen, dels för att jag älskar att vara in good shape men även för att jag kanske kände en liten press från allmänheten att se vältränad ut i och med våran blogg 4Klövern. Detta slutade med tama styrkeökningar & en allmänt utplanande formsvacka både rent visuellt & styrkemässsigt.

Våren 2011
Eftersom att jag inte släppt iväg vikten vidare mycket under vintern så var dieten en skrattmatch. Tyvärr så kände jag inte den rätta glöden i jämförelse med dieten 2010, de uteblivna styreökningarna under vintern i kombination med en rätt så hård “off ses”diet hade gjort mig aningen less på byggningen!

Sommaren 2011
Sommaren 2011 blev en enda träningsorgie där främst löpningen stod i fokus, visst höll jag i gymmandet men glöden & gnistan kändes inte alls på topp. Ett par CrossFitpass blev det också men jag kände mera för att bli TOTAL TRÄNAD än att lyfta extremt tungt i gymmet.
Löpningen gick ruskigt bra & jag gjorde många pers “all time” på ett par olika intervaller, jag kände mig total tränad & redo att ta mig an en CrossFitsatsning MEN den rätta känslan infann sig aldrig för att satsningen skulle kunna bli till 110%.

Hösten 2011
Här står jag nu & precis som ni vet så är det nya målsättningar som gäller. Vägen mot +100kg med ökad styrka som PRIO känns helt rätt att ta både mentalt & för min kropp. Jag är så ruskigt glad att jag bestämt mig för vad jag ska prioritera inom den närmsta tiden. Detta kanske inte är det glamorösaste valet i jämförelse med mycket annat, men ska jag vara helt ärlig så skiter jag i det.

“jag har valt en väg att gå, jag känner motivation & hunger. Även om denna satsning kommer att göra mig till en julgris så är jag lika glad ändå för jag vet vad jag kan & vad jag värderar högst”

Kör hårt alla där ute !