Diskutera inlägget: Fråga om hjälp!

Fråga om hjälp!

Hösten är i full gång och vintern på antågande, många ny människor hittar sin väg till gymmet den här årstiden. Så mitt tips till dig som nybörjat i gymmet eller även du som tränat ett tag är att om ni känner er osäkra över hur ni ska utföra en övning eller kanske flera. Gå fram och fråga någon i gymmet som verkar veta hur man tränar och be om tips och råd.
Många gånger man ser yngre grabbar stå och köra fel, inte alltid som jag lägger mig i hur dom tränar men ibland kan man se att folk är lite vilsna och verkligen skulle behöva ett litet tips eller två. Detta är ofta otroligt uppskattat från personen man hjälper.

Så undvik skador och få bättre utveckling i din träning redan från start genom att ta hjälp och lär dig utföra övningar rätt. Och det bäst med att frågan någon om tips är att det är gratis.

Så tränar du på sensia, fråga någon av oss i Klövern eller någon annan träningskunnig, tränar du på korpen, STAR eller nått helt annat gym i en annan stad, fråga någon kunnig där. Känner du fortfarande att du inte vill fråga någon så kolla då gärna in våra Styrketränings-skolan Filmer som du hittar under fliken Videoklipp högst upp på sidan. Klicka sedan på 4klöverns styrketräningskola och kolla igenom den video som handlar om just det muskelgrupp du känner dig osäker på.

Lycka till med träningen allihop!

//X:et

 • http://www.4-klovern.se ola

  Mycket klok & bra text Xet !! Kul att se dig leverera :)

 • http://deniseworkout.wordpress.com/ Denise

  Jaa så viktigt! Jag tycker att alla ska vara modiga nog att våga fråga om hjälp. Det blir en skönare stämning på gymmet också. :)

 • Jan D

  Ett problem är dock att många på gymmet som verkar kunna något, inte har den blekaste om vad de håller på med. Någon som är stor behöver inte vara kunnig, de kan träna jävligt fel och bara ha turen att de föddes med bra genetiska förutsättningar som minimerat deras skaderisk.

 • http://www.4-klovern.se mattias

  @Ola

  Tackar!

  @Denise

  Precis, alltid roligare om det inte är så tryckt stämning mellan folk i gymmet. alla tittar på varandra men vågar inget säga till varandra, haha.

  @Jan D

  Vet att det i en hel del fall kan vara på det viset att den man kanske uppfattar som kunnig för att han/hon ser vältränad ut. Det kanske allra bästa är väl att fråga flera som tränar så kanske man på så sett kan reda ut vad som är rätt eller fel. Ser det ändå som mer possitvit att folk vågar fråga och att det funkar och blir bättre i kanske 75 % av fallen än att alla fortsätter köra fel. De flesta gym har ju även en eller flera PTs som kan fråga även om kunskapen hos dessa inte alltid är på topp så lär dom i alla fall ha nån typ av hum om du gör rätt eller inte.

 • HannaJ

  Du är så vis/klok Mattias!