Diskutera inlägget: Gott bröd med kvarg

Gott bröd med kvarg

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ingredienser: (1 st limpa)

1dl rågflingor
1dl havregryn
1dl mandelmjöl
1dl kokosmjöl
1dl sojamjöl
1dl dinkelmjöl
1,5-2 bananer
0,5 dl hackad sötmandel
0,5 dl torkade tranbär
2 tsk bikarbonat
500 g lättkvarg
0,5 dl agave sirap
1 tsk salt

Gör såhär:
Sätt på ugnen på 200 grader, Blanda alla torra ingredienser i stor bunke. Mosa bananerna och blanda i dom, kvargen och sirapen och rör i hop allt till en kladdig smet. Smörj en brödform och tryck ut smeten/ degen jämnt i den. In i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter. Ut och låt svalna. Skär med en bra brödkniv speciellt då det är färskt då det i blan kan ha lite svårt att hålla ihop.

Ät med smör och en skiva ost (eller valfritt annat pålägg förståss), grymt gott:)

//X:et

  • Jonathan Karlsson

    Provade detta och ska snart göra en sats igen. Mycket gott och nyttigt! Stort tack för tipset!

    Prova!!!