Diskutera inlägget: Höstens Split

Höstens Split

Mark från Torsdagens pass med Ola & Tomme

3 veckor har nu gott sen jag började om efter mitt uppehåll och känslan i gymmet kommer tillbaka mer och mer. Vikterna ökar sakta men säkert och vissa muskelgrupper går riktigt bra, är som man aldrig varit borta. Däremot på vissa andra muskelgrupper går det trögare men jag räknar med att det snart kommer igång även där.

Har senaste 2 veckorna kört efter det upplägg som jag tänkt köra i höst och det känns bra såhär långt. Fokus ligger på att öka i både styrka och massa, kör en Basövning för varje muskelgrupp där jag stegar vikten upp till en vikt där jag precis klarar att köra 5×5 på. Siktar på att öka vikten i basövningen för varje vecka nu i början sen lär det ju plana ut ju mer man ökar.

Såhär ser splitten ut:

– Ben
– Bröst, Axlar, triceps
– vila
– Rygg, Baksida axlar
– Triceps, Vader, Mage
– vila

Kör alltså en 4-split på 6 dagar sedan börjar jag om från början igen. Hoppas starkt på att kunna förbättra framförallt ben, bröst och triceps. Fokus ligger mycket på dom 3 stora ( Mark, böj och bänk ), där vill jag se ökningar.

Tagget och glöden finns där så nu jävlar ska det köttas i vinter!

 • Drag & PressMENY

  Du har en stor glöd Mattias J. Beundrar dig mycket ska du veta!

 • http://www.4-klovern.se ola

  Looking forward to all workouts !

 • Hans Sjölund

  Kör du aldrig Biceps? Jag la märke till dina oerhörda Biceps! Hur kommer det sig att du har sånna guns då du inte tränar dom annat när du köttar rygg? :D

 • http://www.4-klovern.se ola

  @ Hans Sjölund

  Svarar åt X:et eftersom att han är en otroligt gles bloggare!

  X:et kör sällan biceps pga. att hans triceps släpar. Just peaken på biceps är nog Mattes starkaste muskelgrupp (rent visuellt) Får han bara ordning på sina triceps så kommer hans klubbor faktiskt ha tendenser till freakigt!