Diskutera inlägget: Inflyttningspokalen

Inflyttningspokalen

Så var det dags återigen för en battle mellan Tomas “tripelT” Åström & Matte “X:et” Jonsson. Inför denna pokal så har förutsättningarna sedan senaste tävlingen vart väldigt olika för de båda atleterna.
Tomas med en färsk 2a plats på Tammerpokalen & med sin satsning på SM i CrossFit 2012 har kunnat träna på riktigt bra under hela våren/sommaren/hösten.
Matte har en något sämre träningsnärvaro under de senaste månaderna pga. husbygge & åter husbygge.
Eftersom att de båda atletererna har skilda fysiker & träningsvolym så har domaren valt att väga in samtliga detaljer i sin bedömning.

OBS! hela detta inlägg är skrivet med stor intern humor & glimten i ögat!

Front double biceps

Redan här visar X:et att han inte ställde upp "bara för att delta" UTAN för att Vinna! Grymt bevarad fysik trots fruktyoughurt och digestivekex i baracken uppe i Arjeplog. Peaken är fortfarande en av Piteås bästa.

Lat spread

Här får tyvärr X:et pisk big time! Tomme känns fyllig & hård medans X:et känns platt och dåligt genomtränad. Tommes pecs går inte av för hackor medans Mattes pecs lämnar mycket att önska!

 Side chest 

Booommmm.... Tommes genomarbetade matadorfysik gör sig till 100% i denna pose! X:et svarar upp helt ok med tanke på sina släpande pecs. Återigen kan vi se skillnaden på peaken på våra tävlanden, samt vilken stor skillnad (till det bättre) det gör om man vrider upp kroppen som Tomas.

 Back double biceps 

Tommes bästa pose! kolla detaljerna och fyllnaden i muskelbukarna. X:et har hårdheten men verkar tyvärr ha släpat med chinsträningen. Detta känns konstigt eftersom att just chins har vart Mattes paradgren genom hela gymkarriären. vad gäller tjockleken så verkar Matte ha förbättrat sig, hur vet jag inte? men kanske det är alla tunga lyft på Solandergatan 12 som byggt dessa Svensbylimpor till fileer.

 Abdominal/Thigh 

Detta trodde jag aldrig skulle hända! Matte knäcker TammerTomme i abdominal & thigh. Kolla in Svepet på X:ets buggar och ni förstår att killen har något bra på G! Tomme får tyvärr inte till posen alls & känns allmänt lam.

 Most muscular 

Ingen superpose från någons sida, men X:et vet ändå vad han gör. Tomme glömmer att flexa buggarna vilket kostar honom segern i denna pose

Så efter noga avvägande från dommarens sida så blir det delad seger! Kanske ett tråkigt beslut MEN det kändes så extremt kul att se X:ets glöd & bevarade form matcha upp mot allas våran flickfavorit Tomas Å.
Eftersom att detta var den 3:e pokalen och båda har varsin seger, samt en delning så ska det blir ruskigt intressant att se vad som händer på Julpokalen!