Diskutera inlägget: Kanalsimmet 2013 – Tankar & bilder

Kanalsimmet 2013 – Tankar & bilder

Ola KS 2013

Grind på isflak samt upplopp utan boj !

Så var denna utmaning slutförd. Kanalsimmet 2013 blev något annorlunda och lockande som gav mig många tankar och intryck att ta med mig i bagaget.

Jag visste inte vad jag skulle förvänta mig när jag antog denna utmaning. Att simma har aldrig vart min starka sida, men jag har alltid gillat vatten. Efter 4 träningstillfällen i Öjebyns simbassäng så insåg jag ganska snabbt att detta skulle bli tufft, kallt, ångstefyllt, mjölksyra-krävande, etc. MEN oj så fel jag hade ang. kylan, jag frös ALDRIG, inte en endaste sekund.

När jag väl stod där på “startlinjen” i det 2 grader varma vattnet, kopplades alla negativa tankar bort, adrenalinet pumpade och hela grejen förvandlades till PRESTATION och TÄVLING.

Jag la mig längst bak i fältet, kände på pulsen, vattentempen, tempot, för att sedan längs vägen öka takten. Jag hörde folk skrika längs vägen, men tyvärr så var mitt cyklop så igen-immat att jag knappt såg något. Tydligen så tappade jag bojen i början på racet där jag även lyckades “gå på grund” 2 ggr, bli sparkad i huvudet samt “göra sälen” på ett isflak i sann Anja Pärson style :)

När jag närmade mig mitten av racet så kände jag att krafterna bara ökade. Jag bestämde mig för att börja plocka placeringar vilket jag också gjorde. När jag kom in på upploppet så spännde jag bålen, tryckte upp bröstkorgen och spurtade allt vad jag orkade. Jag visste inte ifall jag låg nära någon pga. av imman i cyklopet, men jag kände att vatten-svallet över mina axlar ökade markant (detta tyder på bra fart). Jag borrade ner cyklopet i coca cola vattnet och bara matade tills jag slutligen slog till bojen, jag var i mål på en 11 e plats av 25 st startande.

En fantastisk känsla infann sig när man låg vid vattenkanten i målfållan med svettningar i den två gradiga coca colan.

Arrangemanget i sig är verkligen en härlig grej och något som Piteborna borde vara stolta över att ha, kanon skoj med SÅ mycket folk på plats.

Nöten att knäcka är väll hur man får i ytterligare ett par % från åskådarplats ner i plurret. En nöt som jag har en ide på hur man ska kunna lösa, men det får bli en grej inför kanalsimmet 2014.

FILM på kanlasimmet kommer mest troligt upp under nästa vecka.

Ola Tomas + adepter KS 2013

Jag och Tomme vid målgång – Samt lagfoto på Team 4K

 

 • Mats Jönsson

  Helt klart en rolig grej! Nästa år kanske jag satsar på att vara med:) Ett tips angående imma i cyklop är att dra en spottloska i och gnugga runt, sedan skölja av lite lätt.
  Hade ni tidtagning?

 • http://www.4-klovern.se ola

  @Mats

  Jag körde på det klassiska tricket, samt även med YES diskmedel =) Men imman var oundviklig hur som….

  Vore grymt skoj om du kom upp nästa år Mats !! Absolut så är det tidtagning. Det finns rekord i resp. klasser.

  Ska se om jag hittar årets tider. Länkar in ifall att !

 • Anna

  Bra skrivet Ola och härligt krigat!! Måste varit en härlig känsla att ha ork kvar och simma förbi flera i slutet! :)

 • mattias h

  Riktigt imponerande Ola! Du var som sagt bäst när det gäller!!

  Slutar du bara andas med näsan så ska du se att det ordnar sig:)

 • http://www.4-klovern.se ola

  @ Anna H

  Jo det var en grym känsla, även om jag knappt såg något (Xet som återberättade utvecklingen av upploppet till mig i målfållan) haha =)

  @ Matte H

  Tack Matte !! Det gick bra, helt klart. Men framförallt så var det så jäkla roligt att simma. Kommer def. att göra om detta fler ggr. Grym erfarenhet =)

  Ska jobba på andningen =)

 • Sandra Lagerskg

  Som sagt, grym prestation i vattnet! Men jag tycker ändå den största prestationen är utmaningen i sig, att ställa upp i en tävling i något som är utanför det man själv håller på med. Det imponerar stort på mig (som själv helst bara ställer upp i sådant som jag vet att jag är bäst på och vinner, haha). :)

 • Johan

  Grymt genomfört! Ni gör ett grymt jobb med att inspirera. Förebilder hela bunten!

 • http://www.4-klovern.se ola

  @ Sandra Lagerskog

  Tack Sandra !! Precis som du bekriver dig själv sådan person är jag också. Men denna gång så tänkte jag faktiskt bara på att ha skoj & se det som en utmaning och en erfarenhet.

  Ifall jag ställer upp nästa år också så blir nog med en målsättning (ifall jag känner mig själv rätt) haha.!

  @ Johan

  Tack Johan !! Sådana ord värmer att få läsa =)

 • mattias h

  Placering Namn Tid
  1 Mattias Hällgren 10:25
  2 Albin Lindberg Jun 11:32
  3 John Lindberg 11:55
  4 Anna Hällgren 12:12
  5 Felix Katmuk Jun 12:23
  6 Kjell Andersson 13:00
  7 Sanna Stenberg Jun 13:18
  8 Oliver Flodström Jun 13:20
  9 Lisa Burman Jun 14:11
  10 Jonathan Eriksson 14:21
  11 Ola Enberg 14:24
  12 Assirem Hakem 14:29
  13 Anders Strömberg 14:31
  14 Ulrika Linkvist-P 14:41
  15 Stina Bergh 14:43
  16 Tomas Åström 14:48
  17 Agnes Grandin Jun 16:30
  18 Fanny Vesterlund Jun 16:49
  19 Jan Johansson 17:17
  20 Gustav Ljungkvist 17:39
  21 Carl Wikhede 17:49
  22 Andreas Wiking-L 17:51
  23 Sara Sjöberg 18:48
  24 Jenny Sjöberg 21:15
  25 Lars Isaksson 21:16