Diskutera inlägget: Pannerad rödspätta med klyftpotatis och romsås!

Pannerad rödspätta med klyftpotatis och romsås!

panerad-rodspatta-ugnsrostade-rotfrukter-kall-sas-640x425
Ingredienser:
Rödspätta-fileér
Ägg
Fullkorns ströbröd
Potatis
Vitlökssalt
Salt
peppar
Rom (löjrom / stenbitsrom)
Rödlök
dill
Turkisk yogurt
Olivolja
Smör

Gör såhär:
Sätt på ugnen på 200 grader Varmluft.
Skala potatisen och skär i klyftor, lägg i en bunke och häll på en skvätt olivolja och krydda med vitlökssalt och blanda samman. Häll ut potatisen på en ugnsplåt med bakplåtspapper på och sprid ut dom jämnt. In med potatisen i ugnen i ca 25 minuter.
Vispa ägg i en skål, häll upp ströbröd i en annan skål. Doppa rödspättafileerna i det vispade åggen och vänd sedan fileerna i ströbrödet.
Ner med en klick smör i stekpannan och börja stek på medelhög värme. Salt och peppra under stekningen.

Såsen:
Hacka lök och dill, blanda dessa tillsammans med övriga ingredienser efter smak och tycke, tilsäät lite salt och peppar och eventuellt en liten klick majonäs om så önskas.

Servera allt detta tillsammans med en blandsallad och ät och njut!

//Xet

  • Kristoffer

    Blandsallad, är det citronen?

  • Andreas

    Asså spätta är bland de godaste som finns…

  • http://www.4-klovern.se mattias

    @Kristoffer:
    Nej det är inte citronen vilket jag säkert tror du förstår. Bilden är plockad från google eftersom jag råkat fippla bort bilden jag själv tog.
    Förslag på blandsallad: Ruccola, bladspenat, tomat, paprika, rödlök + lite olja/ vinäger.

    @Andreas:
    Helt klart riktigt gott, nått som man äter alldeles för sällan!