Diskutera inlägget: Tomatpasta med korv, svamp och aubergine

Tomatpasta med korv, svamp och aubergine

bild-33

 

 

Ingredienser:
Ca 200-300 g Kryddiga korvar (minst 90 % kötthalt)
1 gul lök
3 klyftor vitlök
1 röd paprika
champinjoner
1 aburgine
2 st tomater
400g krossade tomater
tomatpure
salt
peppar
oregano
basilka
honung
olivolja
Paulos färskpasta (valfri sort)

Gör såhär:
Hacka löken och tomaterna fint, skala och pressa vitlöken. Fräs löken i olivolja tills den har fått färg, salta och peppra och tillsätt sedan tomatpure och de hackade tomaterna. rör om och tillsätt sedan de krossade tomaterna och en skvätt honung efter smak. I med oregano, basilika, salt och peppar och smaka av. Låt puttra på spisen.

Hacka paprika, champinjoner och aburgine i lagom stora bitar. Skiva upp korven i ca 5-10 mm tjocka skivor.
Stek grönsakerna i olivolja i en stekpanna och korven utan fett i en annan stekpanna. Sätt på pastavatten och salta ordentligt. När grönsakerna och korven börja bli färdig, he då i pastan i vattnet och låt koka några minuter. Häll av vattnet och ner med pastan i en stor skål, häll sedan i korven, grönsakerna och tomatsåsen och blanda ihop allt i skålen.

Servera och toppa med lite färsk basilika och riven parmesan!