Diskutera inlägget: Ugnsgrillad karre med rotmos

Ugnsgrillad karre med rotmos

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ingredienser: (ca 4 pers)

Fläsk karre bit ca 1-1,5 kg
kryddor
4 st stora potatisar
1 st Kålrot
3 st stora morötter
1 st grönsaksbuljong tärning
50 g smör

sallad + tomater

Gör såhär:
sätt ugnen på 200 grader, krydda köttet med valfria kryddor, jag körde på salt, peppar, paprikapulver, chili spice mix, soya. Lägg upp köttet i en stor ugnsform och sätt in det i ugnen i ca 2 h. Det ska bli krispigt på utsidan, låt vila i ca 20 min när köttet varit klart i ugnen.
Vidare till rotmoset som man får tajma in själv till köttet. Skala och hacka rotsakerna i ca 2×2 cm bitar och koka sedan dessa med en buljongtärning i cirka 40 minuter eller tills dom är färdigkokta. Ta av från spisen, häll av vattnet, spara ca 2 dl av buljongen från rotsakerna. Mixa rotsakerna, 50 g smör och buljong till ett mos med mixerstav.
Servera med sallad, tomater och en stor klick senap.

ät och njut!

//X:et