Diskutera inlägget: Våga lyssna på andras åsikter !

Våga lyssna på andras åsikter !

Ett problem som jag upplever att många tränande personer besitter är att man har väldigt lätt för att bli hemmablind, man inbillar sig undermedvetet att ens egen träningsstil, filosofi & ideer är dom bästa som finns (just därför tränar man så).
Att träffa folk som är likasinnade & diskutera djupare om träning, kost, ideer, upplägg är något som jag finner oerhört värdefullt. Har under de senaste 2 åren haft förmånen att få träffa ett X antal olika personer här nere i Umeå, som alla gett mig otroligt mycket tankar & infallsvinklar (bra som dåliga). Utan att nämna några namn (ni vet vilka ni är) så vill jag säga att det bara är win–win.

Om jag backar bandet 3 år så måste jag erkänna att jag var aningen mera naiv & enögd i mitt sätt att se på träning (främst gym då). När någon hade en konstig filosofi skrek mitt ego rakt ut: skräp skräp skräp “han kan ju ingenting”. Det jag på senare år har lärt mig är att samla info & väga för/nackdelar med alla olika typer av filosofier, plockat in dessa i min egen korg & fördelat dom med omsorg för att göra min egen träning effektivare & mera utvecklande. Allt för att skapa min egna röda tråd som ska ta mig framåt.
Ifall detta tankesätt har att göra med personlig mognad eller bara en naturlig utveckling för att bli bättre vet jag inte riktigt, men jag tror nog att det kan vara en kombination av båda delar!

När man skaffar sig en förebild inom kost, träning, eller annan kategori så bör man absolut försöka efterlikna detta tänk i det stora hela MEN, att enbart stirra sig blind på någon guru eller expert tror jag bara hämmar din egen utveckling & chansen att köra fast ökar markant!

Leta efter intryck & åsikter, var ej rädd att dela med er och fråga andra. Skapa er egen filosofi så ska ni se att allting blir till det bättre vare sig det gäller arbete, träning, kost eller livet i övrigt!

Att byta åsikter samt ge & ta är en bra del till att utveckla sig själv

 • RobbanB

  Bra skrivet Mäster!

 • Classe

  Riktigt bra skrivet!

 • Kim B

  Bra skrivet och det är så sant man har stött på en del folk som är insnöade och deras sätt är de bästa och vägrar ta tips,idéer och vill inte lyssna på andra.

  Skälv så älskar jag och bolla ider och få tipps och trix och tycker det är väldigt lärorikt att höra andra.

 • Peter D

  Ett vettigt inlägg “Krutov” där du visar prov på att du tagit till dig den gamla Sovjeten Michail Gorbatjovs begrepp om “Glasnost Perestrojka” (öppenhet och förnyelse). Och du gör helt rätt då du köper eller förkastar då du möter folks teorier om hur t.ex. en bicepsmuskel tränas bäst. Och det är precis det jag ska göra då du ska plocka fram dina bästa tips om hur fenomenet styrketräning tränas på bäst sätt.:-)

  Och du-ta med dig Chuang Tzu ord när du möter dina adepter och lärjungar längs styrketräningens kringliga bana – “Den vise lyser utan att blända andra”.

  Kör hårt “Fetisov”!

  /Peter

 • http://www.4-klovern.se ola

  @ Robban B
  TY!

  @ Classe
  TY!

  @ Kim B
  Bra att du tänker så Kim!

  @ P.D
  Haha många sköna nicknames & ordspråk! Gillar det sista riktigt mycket!
  “Den vise lyser utan att blända andra”. (om man nu är vis kan väl diskuteras, allt är ju relativt!)

 • Jessica

  Tjena Ola måste säga att jag har lärt mig en hel del av dig och de andra grabbarna i era videos men diggar
  dig mest ;)
  Undrar ifall du kör varje set till failure eller om du ligger på samma reps varje set?
  Sen undrar jag om du alltid kör övningar för en muskelgrupp i samma ordning eller om du varierar där?
  Vore kul att veta hur de andra i 4klövern gör ifall ni alla gör samma eller om ni gör på olika sätt.

 • http://www.4-klovern.se ola

  @Jessica
  Haha! kul att du diggar mig! (inte ofta man får höra det) =)

  Jag tränar så väldigt olika under alla möjliga perioder. Kör sällan till FAIL förutom i sista setet på varje övning. Vet ej hur insatt du är i träning ??, men jag kan länka in dig på min träningsjournal där jag dagligen skriver om hur jag tränar.
  LÄNK: http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=156157

  Vad gäller de andra 3 personerna i 4klövern så skiljer vi oss ganska så mycket. Men ifall du kikar runt på bloggen litegrann så hittar du ganska så mycket fakta om hur alla vi tränar.