Diskutera inlägget: Vägen till CrossFit SM 2012 (Problem med Höft) Del 19

Vägen till CrossFit SM 2012 (Problem med Höft) Del 19

Heppsan Hoppsan!

Vi har kommit in på det året som jag ska ställa upp i CrossFit SM. Det börjar närma sig. Och jag har börjat komma igång ganska bra igen efter mycket arbete osv. under December månad. Dock så dras jag fortfarande med mina problem i höften & höftböjaren. Det är bara på ena sidan, höger sida. Mina benböj har inte alls gått de senaste veckorna. Jag har som sagt tappat från 13 reps på 100kg till en 1:a på 100kg på 3 veckor. Detta är inte acceptabelt.

Men det gäller att lyssna på kroppen och hitta substitut till de övningar som inte går att utföra. Därför testade jag köra benböj i hackliften. Där kände jag inte av höftböjaren något alls. Det som varit problemet är annars att när jag kommer ner i bottenläga så har höftböjaren krampat ihop sig och ALL kraft har försvunnit. Så i Hackliften lyckades jag köra utan smärta och klämde till med 3 x 120kg vilket för mig är helt OK efter några set benböj. Så här såg det ut i alla fall:

Ha en trevlig dag!

 

 • http://www.petersfysio@gmail.com Peter Johansson

  Tjena Tomas!
  Kul att du tränar målmedvetet, riktigt kul med folk här uppifrån som siktar på Crossfit-SM! Hur går resultaten tycker du?
  Trist med höften, låter inte bra att du inte kan köra knäböj med frivikt. Hoppas det blir bättre!
  mvh
  /Peter

  • http://www.4-klovern.se Tomas Åström

   Tjena peter!

   Ja, det är inte alls vanligt. Jag tycker det ständigt går framåt. Men att nå en topp placering i SM blir väldigt svårt. De är ju monster som ställer upp, haha. Men Top 50 är mitt mål iaf. Jo, höften vill sig inte riktigt. Är överlag väldigt stel HÖ höft jämfört med VÄ. diffar CA 1-2 decimeter om jag lägger upp benet på ett bord i höft höjd och ska hålla knäet i 90grader. Några tips? ;)