Diskutera inlägget: 10 år av kontinuerlig träning

10 år av kontinuerlig träning

10 år har gått sedan jag klev in i gymmet för första gången. 10 år har jag lyckats träna kontinuerligt & under 10 års träning har mitt tankesätt förändrats en hel del. Jag tänka väldigt kortfattat försöka beskriva hur min träning har sett ut under denna 10 års period.

15-16 år

Dessa bilder är tagna innan jag började styrketräna. Här vägde jag Ca: 58kg och såg ut såhär: 14 Bast på bilderna!

Här förstod jag inte mycket. Jag spelade fotboll, och jag ville få stora biceps, bröst & magrutor. Under denna tid tränade jag ett helkroppsprogram. Men allt för ofta så blev det påtryckningar om att maxa i bänken med polarna osv. Här låg min kroppsvikt på Ca: 60-62kg

17-19 år

Jag spelade fortfarande fotboll. Men nu hade jag lyckats lära mig en hel del om träningen. Jag gjorde mitt egna 4-splittade program och tränade i väldigt hög intensitet. Under denna period lyckades jag forma om kroppen en hel del och fick de magrutorna jag ville åt, men även styrkan kom som ett brev på posten. Min träningen bostav av VÄLDIGT HÖG VOLYM här. Alltså ca: 8 bröstövningar på ett pass kunde vara väldigt vanligt. Uppvärmningen innan ett pass bestod alltid av 10 minuters maxning på löpbandet. Kroppsvikt ca: 65-66kg

19-22 år

Under denna period övertog konditionsträningen. Här sprang jag en hel del löptävlingar och vår ofta ute och sprang 2 timmarspass. Även skidåkningen fick lite tid här. Styrketräningen blev oftast Ca: 1-2 pass i veckan. Jag började även leda gruppträningspass och hade minst 1 Body Pump pass per vecka här. Jag hade som bästa tid på 5km sprungit på 18:39 här. Kroppsvikt ca: 64-66kg

22-24 år

Löpträningen slutade här pga ett löparknä som inte ville ge med sig. Därför började jag fokusera på tyngre styrketräning. Jag försökte äta upp mig och lyfta tunga vikter. Under den här tiden så tränade jag en 4-split med fokus på basövningar som: Marklyft, knäböj & Bänkpress. Jag tänkte lite smartare än förut gällande uppvärmning innan övningarna. Volymen var inte alls lika hög. Jag använde mig här av ca: 3-5 övningar per muskelgrupp. Detta slutade med att jag ställde upp i en CBB-tävling Sommaren 2011. Kroppsvikt. Off: 78kg – On: 66kg

24-25 år

Här är jag idag. Nu bedrivs min träning i CrossFit anda. Passen består av 5-10 / vecka. Dock är volymen betydligt mindre per pass. Oftast bara två övningar per pass. En basövning och en crossfit metcon. Detta kombineras med konditionsträning, OL träning & gruppträningen som jag fortfarande leder. Tänket runt träningen just nu är att det ska vara funktionellt. Kroppsvikt nu: 72kg

Som ni ser så utvecklas man för varje år som går. Väldigt kul att tänka tillbaka på föregående år. Vad som har varit bäst osv. Gör gärna en liknande djupdykning själv, och se vad ni kan komma fram till. Nästa vecka kommer ni få läsa om Ola hur hans “träningsliv” har sett ut Ha en trevlig dag!

 • Chrille87

  Fruktansvärt imponerande t4! Snygg är du också =)

 • #Happyplace

  Saknar ord. Hur kan man bygga ut axlarna & dra in midjan till det bättre trots en stigande ålder!
  Summering = Från bowlingkäggla till sexobjekt #imponerande #inspirerande

 • Sandra L

  Vilket intressant inlägg! Alltid skoj att läsa om en persons träningsbakgrund, utveckling och tankar kring träning.

 • http://fitnessguru.se/bubblan Bubblan

  Grymt! Hur ligger du till massamässigt nu jämfört med när du tävlade i Tammerpokalen?

 • http://www.4-klovern.se ola

  Tomas, Tomme, TTTT, T4a, Snedov etc etc… Så #RUSKIGT intressant inlägg !! Alltid extremt kul att backa bandet & se tillbaka på hur utvecklingen utformat sig.

  En sak som jag tycker är extra kul, är den att du postat upp bra & ärliga bilder. På många bildspel som detta finns det ofta tendenser att folk lägger upp helt katastrofala bilder från tidigare bara för att man som läsare ska få ett #WOOOWWW intryck. jaaaa du förstår nog vad jag menar (typ din bild från köket när du var off)

  Måste nog åka hem till mor & far och börja rota i lite album inför min egen bildserie !!

  På 2 veckor är det Xet. Det glömde du att nämna !! #VIKTIGT

 • http://www.4-klovern.se Tomas Åström

  Tack samtliga för era kommentarer! Vissa väldigt roliga. Angående hur jag ligger till i muskelmassa jämfört med tammer för 1,5 år sedan. Så har jag lyckats öka Ca: 1 – 1,5kg muskelmassa sedan dess. Vilket jag är väldigt nöjd med. Svårt att öka så mycket mer med tanke på den träning jag bedriver. Samt kosthållning jag har just nu.

  Håll utkik för nästa serie nästa vecka, då Får ni följa O. Enberg!