Diskutera inlägget: 3:e advent, Färdig med PT utbildning & Kostrådgivar utbildningen, önödigt vetande om alkohol.

3:e advent, Färdig med PT utbildning & Kostrådgivar utbildningen, önödigt vetande om alkohol.

Nu är jag äntligen färdig med utbildningen. Idag var sista dagen och nu väntar jag bara på att Tentan för att bli Lic. Kostrådgivare är godkänd. Det har varit väldigt intensiva veckor, men nu kommer jag sakta men säkert gå tillbaka till vardagen.

Ikväll så kommer jag se Ola för första gången på 2 veckor och vi kommer gå igenom våra anmälningar till projektet som vi har fått. Det börjar närma sig ett beslut nu.

Vill ni ha lite onödigt vetande som vi har fått lära oss på utbildningen? Här kommer det i alla fall:

standardglas  cl  kcal
Folköl 1 33 130
Cider 1 33 135-185
Vin 1 15 84-118
Vin, flaska 5 75 480-730
Vin, box 20 300 2000-3000
Vin, stark 1 8 95-135
Starksprit 1 4 80-160
Starköl 50 250
Punsch 1 4 104

 

Folk brukar inte tro att alkohol innehåller några som helst kalorier. Man blir tjock av alkohol också. Tyvärr. Detta är inte för att sänka er. Men jag vill väcka er som dietar under veckan och festar på helgen. En liten jämförelse:

Tänk att ni ligger på ett kcal underskott på 500kcal mellan måndag-Fredag. Detta är ett totalt underskott på 2500kcal. Detta är ungefär där man ska ligga för att gå ner 0,5-1kg fett i veckan. Om ni då i sin tur Festar på Lördagen och dricker 10 öl eller(observera att det är något av dessa, inte båda tilsammans) 60cl ren sprit så är ni uppe i 2500kcal. Detta innebär att det jobb ni lagt ner under veckan är förgäves och ni kommer stå still på vågen. Men det hela handlar om vad man vill. Men jag vill att ni funderar på denna aspekt, den är väldigt viktig om man står still på vågen.

Ha en trevlig söndag & en riktigt trevlig 3:e advent!

 • J

  Jag drack i helgen för första gången sedan midsommar. Och tyvärr har jag ångest efter det. Så tycker jag inte heller det ska vara, utan man måste försöka få en balans i livet.

  Men dum (eller smart?) som man är så har jag ändå lite ångest för ölen i fredags.

 • Pär

  Hur kan det komma sig att inte du och Ola träffats på 2 veckor? Varför har det blivit så lite inlägg senaste tiden??

 • http://www.4-klovern.se Tomas Åström

  @J

  Det är som du säger, man måste försöka få bort tankarna som ångest. Ska du väl dricka eller unna dig något gott, gör det då utan att må dåligt över det. Det är svårt, jag vet. Men det är bäst så ;)

  @Pär
  Det är tufft när man har jobbat och pluggat konstant i 3 veckor. Då bir det tyvärr vissa saker som blir lidandet. Bland annat kompisar & Blogg skrivande. Men nu är jag tillbax ;)

 • http://www.frokenpe.blogg.se Petra

  Tomme jag kommer sakna våra resor till Luleå. Hektiska veckor men vi har iaf skrattat konstant i tre veckor!! :) grymt gjort av dig fummeltomme som har pluggat och jobbat och blubbat konstant!! Du är kung!! Btw så borde du ha tagit bc dvd n den är grym!! Tack och adjöken från fröken

 • http://www.4-klovern.se ola

  Grattis TTTT ! Starkt jobbat.