Diskutera inlägget: 4klövern podcast #5 – Fråga 4klövern

4klövern podcast #5 – Fråga 4klövern

4klöverns 5:e podcast där vi idag ger svar på alla frågor ni läsare ställde till oss.

 • http://www.monstermalla.se Malla

  Hahaha :)
  Jag önskar att jag fått lite av er gåva att surra så där…mycket.
  Ber om ursäkt för min lathet att inte leta själv, det kommer säkert hända igen.
  Tack för era svar!

 • Hanna E

  Bästa hittills!! Måste dock göra ett förtydligande: Jag har aldrig refererat till 4klövern som någon SEKT. Men däremot kallar jag Kollozzeum(stavning?!) för “sekten” dagligen, det är även den sekten som Ola har lurat med Matte i!!

 • samme

  och mig också

 • http://www.4-klovern.se ola

  @Malla
  Riktigt kul med så härlig feed back :) Det gör ingenting ifall du är slö igen haha !!

  @Hanna
  Alla som jag hjälpt starta en KOLOjournal har växt som individer. Det är en stor sekt du kaxar upp dig mot, tänk på det ;)

  @Samme
  Självklart har jag bjudit in dig också !!

 • Jan D

  Haha, episkt avsnitt med lagom skruvade frågor!

  Förövrigt kan man väl se ett visst sektbeteende bland de flesta som är väldigt intresserade av någonting? Finns väl en anledning till benämnelsen “hundmänniska”, “hästmänniska” och liknande :p

  Vad gäller just “tyngre droger” i sig inom träningen måste jag säga att jag själv inte har några moraliska betänkligheter över att någon använder det. Mitt problem är när det börjar beblandas i tävling, och den gränsdragningen är ju helt hysteriskt svår att upprätthålla.

  Ser lite det som att man får göra vad man vill med sin egen kropp, sålänge det inte går ut över andra, vilket självklart innebär en jävla massa följdfrågor som ökad skaderisk, skadeverkningar på kroppen och vem som ska betala, etc etc, men själva användandet i sig, för personligt bruk, i syfte att pusha sig själv bortom de vanliga fysiska gränserna som finns ser jag inget fel i. Att jag själv inte skulle använda det beror mer på de enorma risker som trots allt medföljer snarare än någon slags moralisk kompass som säger att det är fel. Jag menar, vem tävlar jag mot annat än mig själv, så vem ska dömma mig annat än mig själv?