Diskutera inlägget: 4klöverns projekt: Adept nr.1 Markus Tiburzi

4klöverns projekt: Adept nr.1 Markus Tiburzi

Markus Tiburzi, driver företag inom media.

Jag är nu 31 år gammal och borde vara på toppen av min träningskarriär. Istället fick jag sladd och körde i diket. Det är ungefär fyra år nu… sedan jag såg en gymreceptionist i ögonen. Omställningen från student till egenföretagare agerade bergvägg.

Det är bara min pappa som har vett att våga kalla mig tjock. Även om det är en definitionsfråga som inte alla skriver under, så har karln rätt. Min dagliga träningsdos omfattar promenader mellan bilar och dörrar. That’s it. Det är inte vad jag tänkt mig, utan jag vill tillbaka till tiden då träning stod för något positivt!

Så från ingenstans kom bärgningsbilen. Det var i foajén till världens kallaste ishall, kopparhallen i Ursviken som 4-klövernläsarna John Lind och Johan Forsberg presenterade projektet. Det var självklart redan innan meningarna tagit slut. Till sommaren skulle jag inte behöva något skägg för att dölja den anande dubbelhakan. Allt som stod i vägen var urvalsprocessen.

Här är vi nu. Jag är tokladdad över att få sätta igång! Framförallt vill jag ha tillbaka orken, styrkan och slankheten. Primärt vill jag minska 10 cm i midjan samt minska 5 kilo i vikt, men jag vill också klara styrkemål som jag inte hade några problem med förut. 100 kilo i bänkpress, 50 armhävningar på en minut. Samtidigt vill jag äta tre bra måltider per dag och klara en 3km löprunda under 13 minuter. Till sist vore det bra om jag skaffade en fru, så att jag slipper pappas förföringstips och tjat.

Allt detta tänker jag klara genom hårt engagemang, duktig hjälp, glad inställning och svett. Jag siktar på att bjuda läsarna på träningsframsteg med inslag av lite galenskap och humor. Till min hjälp ämnar jag ta de yrkeskunskaper som jag för fyra år sedan valde framför träningen. Vad det kan innebära återstår att se!

Tack för förtroendet! Det här ska bli dunderskoj!

/Markus

Mitt huvudmål:
– Jag vill minska midjemåttet 10 cm.

Delmål (egentligen övriga mål):
– Jag vill gå ner 5 kilo i vikt.
– Jag vill äta tre bra måltider om dagen, utan slarv.
– Jag vill kunna lyfta 100 kilo i bänkpress.
– Jag vill klara 50 armhävningar på en minut.
– Jag vill klara av 3km löpning på 13 minuter, eller motsvarande prestation på motionscykel. Jag cyklar hellre än springer.

 • http://www.4-klovern.se Tomas Åström

  Vi tror på dig Tibban! Ska bli grymt spännande att få hjälpa dig nå dina mål!

 • Markus Tiburzi

  Stort stort tack för förtroendet! Det här ska bli väldigt intressant och roligt!

 • http://www.4-klovern.se ola

  Detta kommer att bli Grymt! Älskar bilden! Proffsfotograf ? =)

 • https://twitter.com/johanforsberg Foppa

  Det här kommer att bli spännande.