Diskutera inlägget: 4klöverns styrketräningsskola med fira vikter del 9 (FILM) (Marklyft)

4klöverns styrketräningsskola med fira vikter del 9 (FILM) (Marklyft)

Hello!

Då var det dags för den 9:onde delen i 4klöverns styrketräningsskola. I denna del så kommer vi börja gå in på den stora muskelgruppen rygg. Vi har delat upp denna muskelgrupp i 3 delar. I första delen kommer ni få lära er hur man utför en korrekt marklyft. Så varsågoda att kika!

 

Lycka Till!

 • Kim B

  Väldigt bra video och information om hur man ska lyfta och för att förhindra skador.
  Hade varit kul sen att se en lite längre eller flera delar om olika typer av som denna vanliga mark och sumo m.m

  Vill gärna se en bra recensions liknande av Tommes lyftar skor.

 • Kille som villa ha den starkaste nässprayen

  Xet måste ha glömt syrgasen när han filmade, tätare luftvägar får man ju leta efter. Kanske ett samarbete med otravin/nesseril skulle vara en bra ide?

 • http://www.4-klovern.se ola

  @ Kim B
  Kul att du gillar filmen Kim! Ett inlägg på skorna tror jag Tomas har på G redan!

  @ Kille som vill ha den starkaste nässprayen
  X:et har tyvärr åkt på en förkylning, därav den något SAW inspirerade andningen när han filmade…

 • Jan D

  Exemplarisk teknik, både Ola och Tomas! Ni kan poängtera lite hårdare om vissa tekniska aspekter, men det är skitsamma eftersom ni visar desto bättre!

  Vad gäller skor, så skulle jag rekommendera att folk kör utan skor, eller skor med en stabil sula. Detta gäller förövrigt även vid knäböj. Det är skor som tex Converse eller lyftarskor för den delen. Anledningen är helt enkelt knästabilitet, vid högre vikter gör det en nästan löjlig skillnad i hur pass väl vissa kan hålla benen på plats.

 • http://www.4-klovern.se ola

  @ Jan D
  Tack Janne! Jo absolut kan vi surra än djupare om alla möjliga detaljer, men det tror jag bara tjorvar till det för de flesta personer som är sugna att börja. Filmer som dessa lämpar sig inte till styrkelyftare direkt =)
  Ang. skor så håller jag med dig till 100% tyngre lyft bör utföras utan skor både med tanke på knästabilitet & bättre vinklar!

 • Jan D

  Jo, precis, det var lite det jag ville poängtera, att det är okej att in inte går in i tekniska detaljer alla gånger utan visar desto bättre med den teknik ni har!