Diskutera inlägget: 4KTV – Holistic Winter Open – Film & Utvärdering

4KTV – Holistic Winter Open – Film & Utvärdering

1743575_10152300591488413_280836450_n

Foto: Stefan Lövgren

Då var tävlingen över. Helt fantastiskt att få tävla igen. Jag slutade på en 5:e placering, som jag är väldigt nöjd med. Jag gick in med inställningen att jag skulle göra detta som en rolig grej, framförallt för att känna om jag vill tävla igen. För er nya läsare, så har jag haft ett väldigt skadedrabbat år. 1 år med en tuff axelskada som fortfarande inte är 100% läkt, samt opererat knäet för lite drygt 7 månader sen. Som grädde på moset har jag dessutom renoverat ett helt hus senaste året, samt blivit pappa till en fantastisk dotter för 2,5 månad sedan. Så min träningsmängd har inte varit som den borde vara.

Nu vill jag inte låta som att jag har massa bortförklaringar, men jag trodde verkligen inte jag skulle placera mig såhär bra med denna bakgrund till träningen jag haft senaste året. På tävlingen var vi 12 st & innan det så var vi runt 40st som kvalade in till denna tävling, runt om i hela Norrland, men även några från söder & Norge var med och kvalade.

Dag 1 | Event 1 | Death By Fran

On the minute until failure (eller max 10 min) av Thrusters 40/30 + AMRAP pull ups
1-2-3-4-5 thrusters osv öka med en thruster varje minut. Resterande tid av minuten AMRAP: pull ups

Flest pull ups vinner.

Time cap: 10 min

Detta visste jag skulle passa mig, jag är bra på pullups. Jag gick ut hårt. Målet var att hinna 100 pullups innan minut 5, och det hann jag. Efter det var det bara att överleva och försöka få till 7-12st. pullups varje runda. Fram till sista rundan ledda jag mitt Heat, jag hade skrapat ihop 130 pullups. och något konstigt inom mig valde att ge upp. Jag gav aldrig ens Thrusters ett försök sista rundan, konstigt nog. Hade jag gjort det hade jag säkert lyckats skrapa till 3-7st till. Och det hade tagit mig upp ända till en 2:a Plats istället för 7:e platsen jag fick på detta event. Men jag var supernöjd ändå. Jag måste jobba lite mer med pannbenet helt enkelt

Slutresultat: 7:a

Dag 1 | Event 2 | Winter Classic

10 min AMRAP
– Snurra skoter ett varv på marken
– Förflytta stock 10 m
– Balansera över stock
– Förflytta stock 10 m

Ett pass som på förhand inte skulle passa mig, jag är lätt, och flytta en skoter är tungt. Men jag hittade en väldigt bra teknik här. Så jag lyckades driva på i ett bra tempo rakt igenom. De sista 3 varven fick jag till någon form av super speed. Detta resulterade i en 2:a plats i detta event. Skräll!

Slutresultat: 2:a

Dag 1 | Event 3 | Olympic Battle

Snatch stege

50-55-60-65-70-75-80-85-90-95-100 osv

Detta event var nog det som jag fruktade mest. Jag är lätt. 71kg. Jag har inte någon direkt fördel när det gäller tunga vikter. Samtidigt som min axel varit dålig. Men jag bestämde mig Ca: 10 minuter innan att jag skulle köra Split snatch. En speciell teknik som gör att jag inte behöver lite lika mycket på min rörlighet i axlarna. Detta visade sig vara rätt val. Jag lyfta 75kg, tangerat PB och var väldigt nära på att klara 80kg. Så verkligen över förväntan!

Slutresultat: Delad 6:e plats med tror det var 4-6 andra här.

Dag 2 | Event 4 | HWO2014 – Final 1:2

For time
– Buy in: 2000 m rodd
5 varv av
– 5 x marklyft 120/80
– 10 x toes to bar

Jag gick vidare bland de 8 bästa med en 5:e plats efter första dagen. Det innebar att jag fick köra minst ett event till. Jag gick ut väldigt lugnt. Nästa för lugnt. Jag hade mycket kraft kvar på slutet. Men som alltid, det är lätt att vara efterklok. Jag gick i mål på 12:26 och det placerade mig på en 5:e plats. 1 placering från final. Supernöjd

Slutplacering: 5:a

Tack CrossFit Holistic för en grym tävling & tack alla atleter och tack alla runt om som har stöttat och varit och kikat. Ni vet själva vilka ni är. Väldigt tacksam!

Film från tävlingen. Min mor filmade lite med sin iphone, så jag försökte klippa ihop något av det materialet jag hade iaf.

 • Jonathan Karlsson

  Tack för filmen. Riktigt roligt och se!

 • O.E

  Riktigt bra insats TTTT. Imponerande !!

  FARLIGT sexig slowmo på toes to bar (i slutet på filmen) ;)

  • tompee3

   Tack O!!
   Haha, säger du det! ? :)

 • David

  All din målmedvetenhet & tålamod med teknikträning (år!) har lett till det här. Och mer kommer!

  • tompee3

   Tack David!

   Jo, det krävs en hel del nötande. som i alla sporter. tror man att allt kommer som ett brev på posten så har man helt fel!

 • tompee3

  Kul att du gillade den!

 • mattias h

  Riktigt kul Tomme med så bra resultat! Måste vara sporrande inför fortsatt tävlande. Tänk vad du skulle kunna åstadkomma med ordentlig träning.

  • olaenberg

   EXAKT !!!