Diskutera inlägget: 5-timmars träningsdag

5-timmars träningsdag

2012-2013 205
Här kommer ett inlägg jag skrev under min semester  i somras efter att ha hängt med min sambo Magda på en 5-timmars träningsdag:

Semestern är som sagt i full gång för min del och för mig betyder det träning i stora mängder. Har ju kört mer och mer kondition den här våren och sommaren och kondisen börja känns riktigt bra, men för att få testa på hur det är att träna på elit-nivå så hängde jag med min grymma sambo Magda på en 5-timmars träningsdag för att se hur det känns helt enkelt.

Började dagen med pass nr 1 på cykel, planen var att köra ungefär 3 h. Första testet med min nya landsvägshoj så peppen var definitvt stor även fast jag visst att smärtan i “mellangården” skulle bli enorm. Inte det smartaste att börja med 3 h om man ser till den synpunkten.
Det rullade på bra i princip hela passet och jag kände mig ganska så pigg även om benen var rejält stumma sista halvtimman. Slutade med att vi var ute i 3,5 h istället för 3 och vi han väl bränna av ungefär 9 mil. Vi hade tur med vädret som var riktigt bra förutom lite väl mycket vind ibland men man ska ju inte klaga på småsaker.

Efter en lunch, en power-nap och ett mellanmål var det så dax för pass nr 2. 1,5 h rullskidor, stakning stod på schemat, kände mig faktiskt riktigt trött efter förmiddagens cykeltur men det var ändå skönt att komma ut igen. Som tur var var det ju nu mera överkropp som var involverad för benen var rätt slitna. En tur ut till Renö hamn och tillbaka + en liten extrasväng inne i stan så var dom 1,5 h avklarade. Oj så skön känsla och det gick faktiskt rätt bra.

Hur reagerade då kroppen på denna dag? Jo, några timmar efter andra passet och middagen så började jag känna mig febrig och mådde inta alls nå bra. Anade att jag druckit för lite under dagen och då framförallt under cyklingen. Drack ordentligt under kvällen och tog två ipren som började verka rätt snabbt och det kändes redan bättre när det var dags att sova. På morgonen där efter kände jag mig frisk igen och var redo för ny träning.

Lärdommar till nästa pass:
1. Dricka mer vatten, framförallt under cyklingen, även ha med något mer ätbart om det nu blir så att passet blir längre än man tror.
2. Aldrig mer cykla på E4an, väldigt obehaglig upplevelse när det bara finns 20 cm väggren och det är mitt räcke, man känner sig rätt liten och oskyddad när en stor långtradare passerar i 100 km/h. Hade varit bra om det funnits lite större väggren.

Annars tycker jag att det funkade riktigt bra och jag kände mig överlag riktigt pigg.

//X:et