Diskutera inlägget: Amfibiemannen 2013 – I mål och många erfarenheter rikare

Amfibiemannen 2013 – I mål och många erfarenheter rikare

Så var den 27/7 2013 slut. Den var mestadels varm, lång och lärorik.

12.40 – 12.50 gav vi oss iväg (250 lag med 2 i varje) Vi hade ambitionerna höga ( finns inget annat) ned till första simningen. En 2.2 km lång löpning likt ett tjurrus. Nere vid vattnet fick vi för första gången erfara att våra fenor skulle komma att bli en bromskloss för oss. Men väl på med dem så simmade vi iväg och låg här någonstans runt 30:e plats.

Efter dryga 1500m simning i 13 gradigt vatten klev vi upp på nästa ö. Här runt 14:e plats efter en forcering sista 1000m på simningen.

Vi började precis komma igång och hann simma några korta simningar innan Mattias ben totalt krampade ihop, och med totalt menar jag verkligen att de var helt obrukbara för honom i simningen. Minsta lilla rörelse och han fick lov att skrika till och stanna.

Löpningarna från timme 1 blev vår räddning där vi nu kunde plocka de placeringar vi ständigt förlorade vid av/på med fenorna och efter så tunga minuter vi haft nu så höll vi oss runt 30:e plats utan att kunna gå på under simningarna.

Efter 4h & 35 minuter sprang vi i mål på Lidö, såklart med blandade känslor efter vår 39:e plats. Men med kramp och konstanta moment med tidskrävande byten funkar liksom inte motorn heller, utan vi fick gå på 4 av 6 cylindrar och detta ger inte vår placering vi innerst vågat hoppas på.

Motståndet i år var helt enormt och vinnartiden slutade på 3,23 timmar vilket är ca 37 minuter(!) bättre än i fjol,

Jag är så fruktansvärt stolt över Mattias, tillika glad att han överlevde 3 timmar helt med kramp. Det är få jag känner som skulle fullfölja en sådan sak. ¨

 

Mer info/bilder/update kommer inom kort. Ska bara samla tankarna först.

 • Hanna E

  Jag förstår att ni ville ännu mer, men 39 av 250 lag är ändå helt galet bra, speciellt med tanke de problem ni hade!!! Hoppas ni njuter av er prestation så här dagen efter (om än tankarna redan är ett år fram i tiden)!:)

  • Mattias h

   Tack hanna! Som davvan skriver känns det verkligen surt vi gick nästan på vilopuls genom hela loppet. Känslan var lite att vi skulle ha struntat i fenorna och litat på våran simform som var riktigt bra. Hatar att hitta undanflykter man är inte bättre än vad man kommer för dagen men med enmetersfenor så tog benen tyvärr tokslut hade vaderna i knävecken i tre och en halv timme. Fendjävlarna kostade oss säkert 40 min men med allasånna här utmaningar så behövs det alltid lite rutin. Gör vi om det nästa år kommet vi definitivt resa lätt för vi var ansolut tränade för att kunna hålla en sluttid på under 4 timmar och topp 10. Vi hade inga som helst problem att hänga med täten innan krampen slog till. Trodde aldrig jag skulle längta till löpningarna:) förövrigt tror jag davvan med en likvärdig löpkompis hade slagits om pallplatser han var ruskigt stark och hade kunnat gå mycket hårdare.

 • Mats

  Bra kämpat! Kramp är fan inte lätt att orka stå emot! Grymt impad.
  Till nästa år tar ni minst 20 placeringar, lär av motgångarna. Jobba på!

  //Mats Gällivare

 • Nano

  Enormt stark prestation av er båda. Ifall ni kör nästa år kommer ni garanterat att kunna kapa placeringar i sinne !

  1 året: se och lära!
  2 året: en kaxigt hög placering!