Diskutera inlägget: Anna-Lotta Edman – Förändringen har börjat

Anna-Lotta Edman – Förändringen har börjat

050

Hallå där!

Som utlovat tänkte jag skriva några rader om min upplevelse hittills av detta projekt. Jag har nu kommit igång med utmaningen och hunnit avverka drygt tre veckor av denna hälsoresa. Efter ett ALLDELES (!) för långt träningsuppehåll har jag äntligen startat om på nytt, denna gång med mer motivation än någonsin.

Eftersom jag bor i Stockholm har jag inte möjlighet att närvara vid 4-klöverns och de andra adepternas sammankomster men jag är däremot lyckligt lottad att få ha min kusin David som personlig tränare på heltid här nere. Jag blir nästan tagen över det helhjärtade engagemanget från 4-klövern, alla bloggläsare, de andra adepterna och inte minst David. Med den känslan i kroppen kommer denna livsförändrande resa att bli ett sant nöje. Tack alla ni!

KOST & TRÄNING

Dessa tre veckor har mest handlat om att komma in i rutinerna gällande kost, träning och jobb. Jag har inte fått några förmaningar gällande kosten, bara tips. Min målsättning är dock att avstå helt från allt som klassas som onyttigt, d.v.s. läsk, skräpmat, godis, chips o.s.v. Jag följer ett kolhydratfattigt kostschema och utesluter helt potatis, pasta, ris, mjöl, bröd etc. Målsättningen är att äta frukost, lunch, middag och helst två mellanmål varje dag.

Gällande träningen försöker jag hålla mig till fyra eller fem pass i veckan. Förra träningsveckan såg ut såhär:

Måndag – CXWORX på lunchen. Coreprogram 30 min med fokus på mage, rygg och säte/höft.

Tisdag – Roddintervaller 30 min följt av 15 min gång/löpning och avslutningsvis 10 st. negativa chins.

Onsdag – Vila

Torsdag – Rodduppvärmning 15 min. Styrkeövningar bestående av olympisk rörlighet, komplex/bål 5 st. olika övningar, kettlebell svingar, utfall, dips, negativa chins, armhävningar, hopprep.

Fredag – Vila

Lördag – Rodduppvärmning 20 min följt av cirkelträning 30 min.

Söndag – 1 h promenad på morgonen. På eftermiddagen ett pass på gymmet med roddintervaller 20 min och cirkelträning 30 min.

SAMMANFATTNING..

Jag trodde att denna hälsoresa skulle kräva enormt mycket energi och planering men jag är positivt överraskad! Visst krävs det en del planering, men i slutändan frigör denna livsstil mer tid i vardagen och tillför mer energi än vad den tar. Jag trodde även att jag skulle behöva åsidosätta alla de saker som jag annars uppskattar i livet– god mat, god dryck och trevliga tillställningar med mina vänner, nära och kära. Det jag har märkt är att jag fortfarande kan göra allt som jag tidigare har gjort, men att jag inte behöver stoppa i mig samma saker. För en sann livsnjutare som mig, som alltid har haft ett stort intresse för olika typer av mat och smaker trodde jag den nya kosten skulle bli tråkig och intetsägande. Dessa veckor har bestått av en hel del experimenterande i köket och jag måste erkänna att jag är motbevisad även på den punkten. Det finns faktiskt jättegod OCH supernyttig mat!

Det tydligaste resultatet hittills av den nya kosten och träningen är att jag har fått mer energi. Tidigare kunde jag bli otroligt trött efter en måltid men det problemet upplever jag inte längre. Jag tycker även att jag tänker bättre nu, tankarna är klarare och snabbare och jag sover dessutom bättre på natten. Självklart kan jag sakna de numera “förbjudna” sakerna från min gamla livsstil men med facit i hand, när jag känner skillnaden i kroppen jämfört med tidigare, är de uppoffringarna väl värda besväret.

Förändringen har börjat och tävlingsinstinkten är igång – nu kör vi på!

//Anna-Lotta

 

 • http://www.4-klovern.se david

  Exemplarisk adept !!

 • stina

  Vad duktig du är Lotta:)

 • Kent

  Din sammanfattning är klockren. Man kan äta nyttigt och GOTT!
  Hoppas många läser det och testar.
  Skillnaden man får i kroppen av att tanka den på rätt sätt är enorm :)

 • Helen

  Du är bäst Lotta, riktigt imponerad inte bara av din träning och kost men att du har relekterat så mycket över hur detta påverkar dig. Keep up the good work! :)

 • http://www.4-klovern.se ola

  Mycket bra text Lotta !! Önskar att vi kunnat synka ihop dig mera med alla andra, men 90 mils avstånd är tufft att lösa med kort varsel. Hoppas att du kommer upp i påsk Så att vi kan träffas allihopa !!

  Creed till Davvan som verkligen verkar ha fått upp gnistan hos dig :)

 • Andreas

  Kör hårt Lotta. Skulle som Ola sa vara grymt om ni kom upp nån gång under våren…