Diskutera inlägget: Ännu en tävlingshelg.

Ännu en tävlingshelg.

Sverigecup igen, den här gången i Gällivare (igen..)

5km skate prolog + 15km klassisk jaktstart stod på programmet.

Lördag kväll av någon anledning så gick våran prolog. 2*2,5km. Kanske den svåraste distansen som finns att åka. Handlar om vem som hanterar mjölksyran bäst, och den är inte lokal utan mer förlamande. Tyckte jag gick ut behärskat och fick bra tider att jag ledde och gick starkt. I varvningen hade jag dryga 7 sekunders ledning och kände ingen direkt tendens till avmattning. Men 500 meter senare så var det tack & godnatt. Kastade mig över krönet och kände att benen höll på att svika mig. Nästa backe blev liksom en kamp att inte tappa mer tid. Men det gjorde jag och kom i mål dryga 15 sekunder efter dåvarande ledaren. Detta kanske ger något av ett perspektiv hur extremt jobbigt & komplext skidor verkligen är. Dock ångrar jag inte att jag försökte, gick in för att åka extremt fort den dagen och höll det så höll det. Men men den dagen kommer till slut. Blev en 19:e plats med 30 sek upp till Fredrik Jonsson som vann distansen.

Laddade om med en ordentlig krasch i en trapp  och söndag 13.00 stod vi återigen iklädd tävlingsdressen uppradade. Kastade mig ut som sagt 30 sek efter och hade många åkare runt mig och strax framför. Vi blev en klunga som låg & växeldrog på den oerhört tunga 5km banan. 2 varv höll jag ihop det men efter det sprack jag och tappade mark & placeringar. Åkte i mål långt ifrån i närheten av nöjd & dessutom med 1 lins… som 22:a.

Nu är det bara försöka repa & fokusera om till nästa helg som tillbringas (förhoppningsvis) i Värmland. Långberget mer exakt. Där är det SM stafett och 5 mil som ska avverkas.

 

 • http://www.4-klovern.se ola

  Bra krigat! MEN saknar bild på inlägget! // Kille som mest kollar på bilder! =)

 • http://www.4-klovern.se david

  Fastnade inte på någon… Hittar ingen på nätet heller….

 • http://www.4-klovern.se ola

  Arkivbild ?

 • Janne

  Ja David det är tufft att inte lyckas riktigt som man tänkt sig. Förstår din frustration. Men som du skriver det gäller att komma igen. Tror att man alltid lär sig något av varje tävling – gäller bara att dra rätt slutsatser. Inte alltid så lätt kanske? Men att karriären går upp och ner delar du med en massa andra. Här kan jag rekommendera Andre Agassi’s självbiografi – läs den gärna. Väldigt intressant beskrivning av hans hat-kärlek till tennis och alla ups and downs i karriären.
  Håller tummarna för dig nästa helg!