Diskutera inlägget: Återhämntningsmål

Återhämntningsmål

Proteinplättar – Gjorda på keso, grahamsmjöl ägg och mjölk.

Att äta någonting efter träning tror jag alla förstår är viktigt. Men varför är det viktigt att få i sig något snabbt efter?

Desto snabbare du tillför kroppen protein och kolhydrater efter ett avslutat pass desto snabbare går återhämtningen. När vi tränar så bryter vi ner kroppen och för att minska nedbrytningen av musklerna och istället gynna uppbyggnaden så krävs det att vi stoppar i oss någonting direkt efter träning, kanske i form av en banan och några dl mjölk. (om man vill vara utan tillskott) Annars ett proteinpulver med mestadels vassleprotein som går snabbt in.

Inlagringen av våra kolhydratlager…

…är mest effektiva inom en timma efter ett avslutat pass. Därför bör ni också inom 60 minuter  få i er ert återhämtningsmål. Detta kan vara allt från Keso med bär & nötter till en väl tillagad måltid. Att äta protein gynnar inlagringen av kolhydrater, inlagringen av muskelprotein och vävnadsreparationer. För att få optimala resultat med din träning, måste du vara minst lika noga med kosten.

Tips på Återhämtningsmål:

– Kesella + bär/torkad frukt
– Omelett med lufttorkad skinka & hårdbröd
– Avocadohalvor med cremefraiche & skalade räkor
– Banan & mjölk
– Keso + frukt & bär
– Gröt & ägg
– Smoothie
– Grovt bröd med äggröra

m.m.

Ha en trevlig dag!

 • http://www.4-klovern.se ola

  OJJ så GOTT !

 • Isabelle

  Jag brukar bara dricka proteinpulver efter träning, är det dumt?

 • Therese

  Hej, jag har en fråga. Vad är bra att äta mellan passen? Som idag, då har jag 15 minuter mellan 2 x 60 minuters pass. Tyvärr tål jag inte banan, annars hade jag ätit det…

  Mvh Therese

  • http://www.4-klovern.se Tomas Åström

   Stoppa gärna i dig lite russin mellan passen för snabb energi. Om det är fokus mot prestation så kan en gainomax vara att föredra om man känner sig VÄLDIGT låg. Ta kanske med dig lite mjölk i en drickflaska. Mjölk är bättre än man tror i dessa samanhang.

 • Therese

  Då får det bli russin, för mjölk är jag allergisk mot… ;)
  TACK! :)