Diskutera inlägget: Att gå långt långt utanför comfortzone

Att gå långt långt utanför comfortzone

Vi har alla en komfortzon i vilken vissa till 99% spenderar sitt omedvetet trygga liv i. Den är aldrig särskilt prövande fysiskt och därmed minimalt utvecklande på den fronten. Därför är det svårt att förstå, skapa uppfattning och framförallt uttala sig i många fall där fysisk prestation är länken mellan en tid som var och sitt bästa jag just nu.

Det finns dem…

…som uppskattar minimal fysisk belastning och lägger den energin på att utveckla andra färdigheter.Men personligen kan jag inte leva tryggt, finner ingen ro i det. Jag behöver prövningar. Det är det jag hanterar bäst. Långa & oberäkneliga.

Börjar vara några veckor sedan Vätternrundan och våran sub 8 satsning. Har verkligen inte släppt tankarna på hur snabbt det skulle kunna rulla på om vi var ett 15-tal jämnstarka cyklister…

Ola gav mig hursomhelst en ide´…

…måndagen för 2 veckor sedan, att jag skulle cykla ner till Umeå där dem (Ola,Tomas,Mattias) den helgen (fre-sön) skulle befinna sig på träningsläger/miljöombyte.. Jag har cyklat Piteå-Umeå-Piteå förr och vet att det inte är klart på några timmar utan det krävs en hel del. Hursomhelst så försökte jag få med mig åtminstonde 1 till så förningarna skulle halveras men vissa har ju ett sunt förnuft så det slutade med att jag efter lördagsjobb (10-15) rullade iväg solo med Umeå i ogreppbart sikte, 22,5 mil skulle sättas bakom med ambitionen att hålla bra pace!

Film kommer på detta & utan att berätta hur det gick så blev det Piteå-Umeå-Piteå..

20120725-001322.jpg

 • http://www.4-klovern.se Tomas Åström

  Riktigt bra skrivet Dave! Jag tycker det är bra att du ger folk en inblick över hur DU ser på träning och dess prövningar. Som du säger, folk som inte har testat att gå utanför sin comfort-zone kommer aldrig riktigt förstå hur oerhört påfrestande det är att göra något som du gjorde för några veckor sedan. Det var HELT sjukt, även med tanke på hur uppladdningen varit innan. Verkligen hatten av.

  Jag kan med ärlighet säga att det är inte många gånger som jag anser att jag varit utanför comfort-zone. Jag kan nog räkna dem på två händer. Det är i alla fall vad jag anser vara comfort-zone!

 • Kent

  Grymt David!
  Önskar man själv gjorde mera sånt där, inte tveka. Bara göra det! Livet är kort :)

 • Stockinger

  Bra jobbat David! :D
  Fick massa motivation av att läsa detta, nu ska jag ut och testa farsans “räsercykel”… som att lära sig cykla på nytt, stödhjul på! ;)

 • http://www.4-klovern.se ola

  Helt klart en ruskigt imponerande insats flintis (David). Att kunna mobilisera den kraften psykist som fysiskt är det FÅ som klarar av. Vissa föds med det & kan hantera denna svåra grad av tränings-psykologi, visst kan man träna upp sig att bli tålig, men för att bli super-tålig tror jag att man måste ha genen i kombo med stenhård träning!!

  @Tomas
  Intressant, hat något av dessa tillfällen vart i “den trygga” ?? #halvmaranLuleå #lösimagen

 • Facit med groende hästsko

  BRA !

 • David2

  Som vanligt då, David. Skadad. :) Älskar när folk gör saker ordentligt. MYCKET cred!!

  Jag håller helt och hållet med dig ang. “den trygga”. Ofta ser man människor med potential (av vad de nu än tar sig för) som gärna håller sig inom ramarna av vad de vet de klarar av. Inga gränssprängningar, inte ens några försök till att tänja på gränserna en endaste millimeter. För det är ju “farligt”, eller ska man säga obehagligt och outforskat. Och då kan det ju INTE vara bra, givande eller utvecklande för dig som person varken mentalt eller fysiskt.

 • Pingback: 4klövern » 4-klövern goes Umeå – David cyklar till Umeå (FILM) Del 1 av 3()