Diskutera inlägget: Att lyckas med sin idrott

Att lyckas med sin idrott

DSC00077

Alla som har idrottat någon gång i sitt liv har säkert haft drömmen om att bli bäst. Att stå på pallen i ett OS, VM eller SM. Det vore att ljuga om man inte hade en dröm om detta. Men vad är det egentligen som krävs för att komma dit. När man jobbar med människor och framförallt idrottare så möter man flera olika individer. Vissa som tränar hårt och lyckas, vissa som tränar lite och lyckas, och så finns de dem som tränar stenhårt men inte lyckas.

Min filosofi ligger i att alla kan lyckas. Bara man vill det nog mycket. Men hur kan det då komma sig att det finns vissa personer som nöter, nöter & NÖTER. Utan att se några resultat alls?.

Det handlar om att hitta den idrottsspecifika träningen som passar för just den idrott som du håller på med. Men även våga backa några steg. Man tror oftast att det är den mest avancerande och tuffaste träningen som är det viktigaste. Så är det inte. Har man inte grunden, backa tillbaka och skaffa dig grunden för att sedan göra det hela mer avancerat eftersom. Om det så handlar om att nöta samma sak 50ggr varje dag. Hur tråkigt det än är. Så måste du lära dig det från grunden.

Att bli duktig på sin idrott handlar om år, dagar, timmar, minuter av nötande. Ibland kan det vara så tråkigt att stretcha fotlederna 3-4ggr / dag, 2-3 minuter per gång, för att få till rörligheten.

Det jag vill få sagt. Backa tillbaka några steg. Fundera på vad ni behöver förbättra för att du ska nå dit du vill. Är det snabbhet, rörlighet, eller teknik? Klarar du inte av att göra detta på egen hand. Ta hjälp av någon kunnig inom området och få hjälp med dina svagheter.

ALLA kan bli bra och lyckas med sin idrott!

  • Peter

    Riktigt bra text, ibland är det enkla så uppenbart att nästan glömmer bort det. Hoppas på mer kloka ord i samma stil framöver!

  • S.G

    Oerhört bra text Tomas. Du är SÅ klok pojk!

  • Carro

    Bra text!