Diskutera inlägget: Bäst på grillen just nu!

Bäst på grillen just nu!

Här kommer en topp 5 på godaste grejerna på grillen de senaste veckorna.

1. Lamm rostbiff
Kommentar: Davvan fixa köttet (grymm kvalla) , som jag grillade, blev magiskt, Marinerat med olja, honung och timjan.

2. Fläskytterfile
Kommentar: Lättgrillat och ruskigt prisvärt, brukar marinera ganska sött t.ex. grillolja honung och lite sweet chilisås.

3.Helgrillad rostasfile
Blir väldigt gott relativt enkelt, marinarade med grillolja chili och vitlök, Pensla på marinad varje gång kött vänds. Är biten tjockare än 8 cm så kan jag rekomendera att dela den i två delar för bästa resultat.

4. Bistro Burgare
Scans bistroburgare är bara helt sjukt goda ( och stora, 190 g ). Finns inte lika stor anledning att göra egna burgare längre när dessa massamonster finns i frysdisken. Cheddar, hemgjord dressing, rödlök, tomat, sallad och ett frasigt bröd och du har en sjukt god middag/ lunch/ kvällsmål;)

5. Kyckling
Alltid gott att grilla, rekomendera att dela stora fileér i mitten så dom blir tunnare, blir mycket bättre resultat och det går fortare att grilla dessutom. Marinera gärna med olja, hackad chili, pressad lime, och grillkrydda citrus.

Lycka till med grillandet och skriv gärna in vad era favoriter på grillen är!

/Xet

 • David2

  Ser gött ut! Sjukt grymt med lamm!
  Men…
  “Finns inte lika stor anledning att göra egna burgare längre när dessa massamonster finns i frysdisken.”
  Här har du åtta anledningar till att slänga Scans burgare i sophinken:
  Jästextrakt, potatisfiber, modifierad stärkelse, arom (WTF? Vadå för arom?), socker, konserveringsmedel E262, citronsyra E330, rökarom (Jaha, och den innehåller vad? Rök?).

 • http://www.4-klovern.se mattias

  Precis Dom där ämnena jag gilar extra mycket i bistroburgarna, gör hela skillnaden för oss i de “breda” skaran! Vi läger ju så mycke tid på att hålla oss i den “trygga” att tiden räcker inte alltid till för att fixa egna burgare. Då är det nice att bara kunna öppna frysen och plocka ut rökarombomberna!

  Känns bra att du, Tom Cruise mfl. i den “otrygga” och “sneda” håller er borta från sånhär skräpmat mm..;)

 • David2

  Oj, det är alltid härligt med lite sarkastiska inlägg. Det hör verkligen hemma på en seriös blogg från en av “delägarna”. Keep up the good work.

  Problemet jag ser är inte att du, eller någon annan, trycker i sig precis vad de vill. Det är ert val. Snarare är det att uppmuntra till att inte laga egen mat då det är så “bra” med ICAs frysdisk fyllt av tillsatser.
  Att år ut och år in gå och gnälla på t.ex. att man blir sjuk, inte uppnår sina mentala eller fysiska mål och sedan undra vad det beror på…?
  “Skit ska skit ha” är ett uttryck som kanske säger mer om personen som säger det än den som blir tillsagd. Men vänder man citatet ut och in så känns det rätt logiskt. Är din kropp skit? Om nej; Då ska den inte skit ha. Det säger väl sig självt egentligen.

  Är det normen som styr att den “sneda” inte är vad just DU och dina polare sysslar med?
  Att trycka på uttrycken “sneda” och “otrygga” till personer som inte gör samma saker som dig och din norm känns väldigt snett för mig.

 • http://www.4-klovern.se mattias

  Härligt att du uppskattar en del av sarkasmen i min förra kommentar. Och bjuder på lite själv!
  Tycker nästan att det är lite pinsamt att du säger att vi (jag) uppmuntrar till att inte laga mat när 4 av 5 grejer i detta inlägg handlar just om tips hur man kan tillaga olika rena kött- och kycklingprodukter-produkter. Att du då ska fastna på att 1 av dessa 5 grejer innehåller en hel del skit känns lite som man söker efter fel.

  Ser det dock som en possitiv uppmutran att även ge det tipset som inhöll att man skulle göra sin egen dressing mm. Måste ändå ses som ett steg i rätt riktning jämfört med att tipsa om en meny på MAX elle BIG BOY?

  Sen om man blir sjuk, uppnår sämre result mm beroende på vilken kost man kör finns det inget direkt belägg för. Vet att du har haft mycket nytta och possitva resultat rent sjukdomsmässigt av att lägga om din kost , jäkligt kul, bara att gratulera. Kan köpa att vissa personer med med känsliga magar, hudproblem och diverse andra åkommor möjligtvis kan dra stor nytta av att hitta rätt kost och hålla sig från vissa produkter.
  Att däremot t.ex. vanliga virusförkylningar och liknande skulle påverkas vill jag påstå är skitsnack.
  Här själv varit sjuk en hel del i år, ovanligt mycket för att vara mig. Inte fan beror det på min kost, Var fri från förkylningar och hade inte en enda sjukdag på 3 år med samma kost som jag äter idag. Skulle påstå att det t.o.m. var med betydligt sämre kvalitativ kost än jag idag äter.

  För mig så får du och alla andra äta precis som ni vill. Även kul om man lever som man lär också.

  Ang. uttryck som “den sneda” och “den otrygga” mm. så trodde jag att du va en kille som kunde ta det för vad det är: Roliga, interna uttryck med glimten i ögat.

  Om så inte är fallet så ber jag om ursäkt om du tog det som nått slags påhopp!

  När jag tänker efter borde jag även kanske ha döpt detta inlägg till “Godast på grillen” och inte “Bäst på grillen” för hur vi än vrider och vänder på det så tycker i alla fall jag att Bistroburgare är sjukt gott även efter att jag läst innehållsförteckningen.

  Mvh
  X:et!

 • David2

  :)

  Självklart finns det belägg för att bättre kontra sämre innehållsvärden i kost har samband med motståndkraftighet (immunförsvar) mot sjukdomar samt fysiska och mentala presationer.

  Absolut, det är ju kanon. Men om man ändå ska ha olika kryddblandningar (som i de flesta fall innehåller olika E-ämnen) i matlagningen så kan man lika gärna gå till MAX, BK eller vilken hb-restaurant som helst för det är ju samma skit i maten där. Det jag talade om i mitt förra inlägg var inte slutprodukten i sig, utan tillsatserna.

  Att man blir sjuk beror på många saker men att säga som du säger att “Här själv varit sjuk en hel del i år, ovanligt mycket för att vara mig. Inte fan beror det på min kost, Var fri från förkylningar och hade inte en enda sjukdag på 3 år med samma kost som jag äter idag.” är ju bara ignorant och onyanserat. Jag själv och vänner till mig som äter så “ren” mat som möjligt har upplevt ett otroligt mycket bättre immunförsvar och motståndskraftighet då vi inte varit sjuka någon av oss.

  Jag tycker att det är helt rätt att du döpte inlägget till “Bäst på grillen”. Det är ju det du tycker är BÄST på grillen. Stå upp :)

 • http://www.4-klovern.se mattias

  Ok jag kanske var lite otydlig i min förra kommentar. Jag håller med om att det självklart kan finns samband mellan kost och sjukdom, men tyvärr finns det ju bara svart eller vitt i ditt synsätt!
  Äter man inte som dig så äter man dålig skitmat, att dt enbart är kosten som spelar in, jämför Grillad kyckling med sallad och typ bulgur med ett skrovmål bara för att man har lite grillkrydda innehållande sk. E-ämnen på kycklingen. Om du tror att den lilla delen av grillkrydda skulle påverka dig så dåligt att det är det som är skillnaden mellan att var frisk och sjuk, så vill iaf jag påstå att du inte kan ha all getter hemma!

  Om man däremot äter vad som i mina ögon är skräpmat och olika färdigmaträtter, på oregelbundana tider och går ifrån frukt och grönt helt vilket det tyvärr finns många som gör. Då håller jag med dig om att det helt klart kan öka risken för att bli sjuk.

  I mitt och dom flesta andras fall så är det minst lika mycket en massa anda faktorer som spelar in utöver kosten t.ex. sömn, vila, arbete, arbetsmiljö, umgänge mm..

  Och angående mitt senaste år med mer sjukdom tycker jag att det är ganska lättanalyserat vad problemet har varit. Har jobbat heltid med fysiskt arbete i inte allt för bra arbetsmiljö alltid, att därtill ha byggt hemma ca 1500 timmar till det senaste år säger väll en hel del om den fysisk stressen på kroppen. Lägg till träning på det så är återhämtning för dålig helt enkelt. Kan hålla med om att jag har mig själv att skylla för att jag har varit sjuk, men felet har inte varit min kosthållning.

  Och nej David2 jag tycker inte att dom grejerna jag skrev är bäst på grillen utan godast, Skulle det ha handlat om vad som är bäst för ens hälsa hade köpes hamburgare hamnat utanför top 30.

  Du och alla andra får ha precis vilken kost ni vill oavsett om det är paleo eller skräpmat så tycker inte jag att nån person i fråga är sämre än mig. Tycker att det är lite tråkigt att du är så insnöad och ser ner på och idiotförklarar alla som väjer att inte göra som just dig. I alla fall får du det att framstå så!

  MVH

  X:et

 • David2

  Jag förstår inte att jag ens argumenterar med dig när du slänger ur dig påhitt om att jag skulle se ner på någon som inte äter likadant som mig. Det är ju bara rent jävla skitsnack. Väx upp, för fan.

 • http://www.4-klovern.se mattias

  Det är mycke möjligt att du är en betydligt mer nyanserad människa och enhelt annan person i verkliga livet. Men som jag skrev i min förra kommetar så fråmstår det som om du ser ner på människor somväljer att inte leva som du när man läser dina kommentarer här på bloggen.

  Jag känner dig ju inte personligen så det ända jag har att gå på för att bilda mig en uppfattning är dina kommentarer här. Som sagt framstår du säkert annorlunda irl.

  Vad vet jag, jag framstår kanske som någon annan än jag är irl med mina kommentarer. Det får du och alla andra som inte känner mig personligen bilda eran egen uppfattning kring