Diskutera inlägget: Bothnialoppet Xet Style (Träningen såhär långt)

Bothnialoppet Xet Style (Träningen såhär långt)

Sitter i skrivandets stund i Åre där jag befunnit mig i snart 5 dagar och jag har inte legat på latsidan med träningen inför bothnialoppet.

Har lagt om min träning totalt sen det blev klart med min utmaning att åka ett 55 km långt skidlopp i början av Mars månad. Har sista året knappt tränat kondition över huvudtaget och mest hållit mig till den tunga gymträning, nu är det dock andra bullar som gäller.
Har chockstartat med stora mängder skidåkning och knappt någon gymträning under min julledighet, förutsättningarna under ledigheten att kunna återhämta sig från flera timmars skidåkning är något helt annat jämfört med under en arbetsvecka. Så det gäller helt enkelt att passa på när chansen finns.

Har såhär långt sedan mitt första skidpass på julafton hunnit med ca 17 mil i spåret.

Planen är att hinna åka runt 60-70 mil innan loppet för att få en helt ok grundträning i bagaget.
Under arbetsveckorna planerar jag att kör 2-3 pass, ca 1 timma åkning för att sedan på helgen bränna av ett längre pass på 2-3 timmar under helgen.

Kommer lägga in vila och gymträning beroende på hur sliten kroppen kommer kännas så vi får se hur mycket gymträning det blir framöver men hoppas på att kunna hålla i med lite basövningspass så gott det går.

Nu fortsätter jag kötta i spåret och hoppas att jag fortsätter att utvecklas teknik och konditionsmässigt:)

//X:et

En glad "skidåkare"

En glad “skidåkare”