Diskutera inlägget: Cooper 3000m sub 9 minuter försök

Cooper 3000m sub 9 minuter försök

Har i höst kommit igång på allvar med min träning över tröskelnivå på löpningen. Efter skadan jag hade i tibialis anterior har jag valt att bygga upp en styrka och uthållighet i muskelfibrerna innan jag ger mig på överarbete med hastighet igen. I september körde jag mitt första fartpass och var trots många timmars förkovran väldigt slut i benen. Fortsatte lägga in mellan 1-2 pass /vecka där jag sakta men säkert närmade mig mellan 30-40 minuter effektiv intervalltid.

Jag är där nu, blandat både under och över tröskel. Men i oktboer ville jag stämma av vart jag ligger till i min löpning. Rent prestationsmässigt. Jag hade en aning men visste inte hur kroppen beter sig över 2km.

Förhoppningen var att göra under 9 minuter (vilket jag aldrig gjort förut, förvisso är det bara intervaller jag kört på den distansen och aldrig ett ordentligt test på flera år) Hade förmånen att få ha hare och draghjälp från kilometer 1-2 och sen sista 2 varven av Joakim Eriksson, en polare i klassen som sprungit 8.48 på den här distansen. Stort tack! Sprang detta ute på skolan (Bosön) i 200m hallen.

Lägger in ett oklippt klipp så får ni se hur jag är stämningsmässigt innan och hur disponeringen av loppet börjar:

 

Utvärderat så är det ett godkänt försök då målsättningen med 9 minuter efter bara 4-5 fartpass var optimistisk men tydligen inte omöjlig. Landade på 9.07, hade det fram till 800m kvar. Ångrar att jag inte kunde hålla igen första varven och vet att jag fick betala för dessa senare. Har det inom mig och siktar under 8.50 innan sommaren, men innan dess ska jag göra en tid under 9 någon gång dec-jan..

På återhörande!

David

 • olaenberg

  Asså ! 1.26 första 500 är alltså ca 17 sek. fart per/100 m. GALET !

  Jobbar du bara upp lite vana och får nyttja en 400 meters bana så kommer du att sätta en helt GALEN tid ! =)

 • mattias h

  Alltså helt sjukt 1.04 första 400 hundringen. Väldigt få som fixar det på bara 400. Tror som Ola att du kommer sätta en sjuk tid till sommaren.

 • Jocke Eriksson

  Tack själv Davvan, va riktigt coolt att få se dig maxa ur kroppen och kommentera den snabba inledningen av loppet. Klok reflektion av dig. Jag tror, precis som tidigare kommentarer, att du har grymma tider att hämta ut om du får vara hel o frisk!!!