Diskutera inlägget: Dag 3 på Kettlebellutbildningen

Dag 3 på Kettlebellutbildningen

Ja då var den sista dagen här och när jag vaknade så kändes kroppen ganska mör. Baksida lår hade verkligen dragit ihop sig och ville inte direkt visa sig på sin bästa sida. Men det som var värst var nog ändå händerna som hade åkt på rejält med stryk igår. Detta beroende av en aningen felaktig teknik där jag har velat hålla för hårt om kulan.

Idag har vi lärt oss att Coacha rätt, och kunna korrigera teknik på varandra. Väldigt givande och man lär sig oerhört mycket av att få lära ut till någon annan. Vi började med det som var basic, så som andning, stance och blick. För att sedan komma in på kraften i benen, hur man ska hålla armarna m.m. Det är en hel del att tänka på. Men när man väl får in det så känns det verkligen skönt. Det känns som när man lärde sig cykla. Naturligt!

Som slutgrej så fick vi lägga upp ett egen komponerat gruppträningspass med kettlebells på cirka 10-12 minuter vardera. Detta var nog bland det bättre på hela utbildningen. Nu började man förstå hur man kan applicera detta i den gymvärld med gruppträningspass vi lever i idag. Väldigt intensivt och bra var det hursomhelst.

Och hur mår kroppen nu? Mjaa. Helt okej. Värk i ben, Axlar och Bål. Men framför allt HÄNDER! Det kan bli att gå på handvård någongång denna vecka kanske. Men ni som läser detta, var inte oroliga, ni kommer inte förstöra era händer. Ha till hänsyn att vi har tränat cirka 12 timmar Kettlebell på 2 dagar. Detta ska inte ni göra. Så, ta chansen ni också att gå på en utbildning i stil med detta. Jag lovar er. Ni kommer INTE bli missnöjda. Gå gärna in på www.Kettlebells.nu för mer info om utbildningar eller om ni vill köpa en kula!