Diskutera inlägget: Daniel Nilsson – Att inte komma sist på PDOL PÄRSEN 2013

Daniel Nilsson – Att inte komma sist på PDOL PÄRSEN 2013

bildJag är nog en bland dom sista som man skulle kunna tro sig skriva ett inlägg på en sida som handlar om hälsa/träning. Min träningserfarenhet i livet är fotbollen som man spelade för 10-15 år sen men här är jag nu 35 år ung och med målet inställt på minitriatlon under PDOL om 9 veckor.

Började starkt, dagen efter första intervjun med 4klövern, vaknar upp med rotmos i bihålerna, söndertrasad hals och dåsig som efter årets efterfest.Så nu efter en veckas harklande och snorande är man äntligen igång med lättare träning iaf.

Om man ska gå in i detaljer kring mina tankar ang loppet så tror jag att simningen kommer att kräva mest träning. Min simteknik i snabbhet sträcker sig till bröstsim i en gurglande kallsup mer eller mindre. Cyklingen kan nog vara den del som jag behärskar bäst, tror jag iaf. Kanske känns det så bara för att det är den mest fartfyllda av dom tre. Löpningen är verkligen en gren som jag är mest främmande för, har ingen känsla, uppfattning eller nån aning vad man kan leverera för tid.

Detta med Pdolpärsen handlar inte enbart om att genomföra ett lopp för första gången i sitt liv, utan för första gången i mitt liv börja att ta vara på kroppen som ska hänga med så länge man lever. Man lämnar in bilen på service, man underhåller huset, båten, stugan, skotern, medans kroppen får finna sig att enbart fungera utan oljebyte i flera år.

Nu har jag fått den chansen att med 4klövern hitta rätt recept för min vardag, att helt enkelt få in det som jag tror många, småbarnsföräldrar speciellt har svårt att fixa. Nämligen RUTINER.  Ordet TRÄNING består bokstavligen av 80% RUTIN för mig i alla fall.

Så att nu siktar jag på bli helt frisk så vi kan genomföra några tester för att se hur man ligger till i skalan i tidstesterna.

Btw: så har jag redan fått ett antal personer att utmana mig i pärsen, vilket är riktigt kul. Så sitter du och läser detta och tänker att: alltså kan fet Danne så kan då f..n jag åxå! Kom in å berätta vetja:).

Vi kanske ses i farten.

/D.

picstitch

  • Roger

    Heja Danne! Kämpa på.
    Pappa.

  • Daniel

    Tack för stödet pappa:)!