Diskutera inlägget: David Hedlund – Update på min träning (FILM)

David Hedlund – Update på min träning (FILM)

Har haft en lyckad träningssommar efter problemen som höll i sig fram till maj. Kunnat följa mina inre plan där ingenting skulle stressas igång utan få ta den tid det tog. Har även haft bra med tid utanför träningen då jag slutade jobba i mitten av juli. Börjar studera till hösten på Bosön (Idrottstränarlinjen). Mycket spännande & intressant tid framöver!

Min träning just nu:

Fungerar väldigt bra, lägger fokusering på att komma upp i volym igen (15-20 timmar/vecka)

Inga problem att ligga där nu och försöker fördela jämt över cykel/sim/löp, men fartpassen ligger ännu mestadels på cykel. Där går jag ofta på 5*10km med ett eftersträvat snitt mellan 35km/h – 45km/h

Simningen som är det jag bör jobba på mest (både teknik & fart) kommer ligga mycket tid på nu med intervallpass.

Varit i Piteå 4 veckor sen i juni och kunnat bejaka både näring/träning fullt ut och därefter fått ut maximalt. Bollat ideèr och tankar & tränat med de jag litar på mest.

Passade på att filma ett sprint triathlon nu i helgen. Ola & Tomas ställde upp och filmen länkas in nedan. Simning 750m, Cykel 20km & Löpning 5km. Fin känsla trots tunga ben dagarna innan, simningen på dryga 10.15 måste kapas med minst 60sek till nästa vår. Cykel/löpning går inte att klaga på, kan däremot optimera mycket i byten och sittställning på tempohojen.

Mest oväntat var väl att tiden på löpningen (dryga 15min) gick så pass smärtfritt, 3 min – 3.05 per/km trodde jag ärligt inte själv skulle fungera redan.

Film Från sprint triathlon

Målsättningar 2014:

2014 blir året jag debuterar i triathlon på sprint & olympisk. Hur mycket jag än vill köra Sthlm triathlon nästa helg så får jag hejda mig, för att pressa mig flera gånger den här hösten har jag inte grund för än. Även om snabbheten finns så vill jag hellre bygga upp detta ordentligt och komma in i nästa säsongs tävlande istället.

Träningsmålen är givna : Simma ännu mer & få in kontinuitet på snabba pass samt teknikanalys och hjälp av en expert här i sthlm. Tider på distanser får jag återkomma med längre in på hösten.

Cyklingen ska jag hålla i med minst 1-2 pass/vecka (kvalitet), vilket innebär investering av cykelrulle närmare vintern. Än så länge fortsätter jag blanda distans/tempo där.

Löpningen är det som ligger mig närmast och inte skapar någon som helst stress. Vet att jag är där jag vill vara, bara lägga någon månad till med grund innan fartträningen drar igång i september/oktober. Det mesta kommer nog att ligga i skog/bana då.

Tävlingsmässiga mål är svårare att sätta fingret på då jag är “rookie”

Men att tävla 4-5 tävlingar med SM som huvudmål är tanken, och att sikta lägre än en topp 5 placering med tanke på tiden jag sätter på träning vore slöseri med tid.

Sponsorerna som gör detta möjligt och redan börjat göra vet att jag är otroligt tacksam.

 

 • Trogen läsare

  Galet bra insats och enormt snygg film!

  Dubbel creed =)

 • Tobbe

  Tog dig att kolla cykeln också, respekt!

 • tompee3

  Hoppas folk förstår denna extrema insats. Helt skadad löpning i slutet;)

 • Jonas

  Vilken insats David. Du borde pröva på Lidingöloppet eller annat löplopp.

  En tanke från mig: Hade inte Mattias på er sida också kunnat köra samma race och sedan så jämför ni tiderna mellan er.

  Om jag uppfattat hans nuvarande träning rätt så simmar, cyklar, springer väll han också ganska så seriöst?

  /mvh J

 • Nicke

  Tomas bra filmat måste jag säga!

 • Mattias h

  Du är så satans grym david! Är helt övertygad att du kommer tillhöra toppen i sverige nästa sommar.

 • David

  Tack för fina lovord! Grymt jobb med filmen Tomme!!

 • olaenberg

  Ruskigt starkt David och enormt snyggt “reddad” film Tomme !!