Diskutera inlägget: Det mentala spelet

Det mentala spelet

Har ni någon gång känt att ni inte får ut den kapacitet som ni vet att ni besitter? Jag tror det är väldigt vanligt. Speciellt inom idrott & träning. Jag vet inte hur många idrottsmän som finns där ute som skulle kunnat bli hur bra som helst, men som saknade den mentala styrkan.

Jag möter ofta…

…detta i min träning & många av mina kunder jag har. Att det har gått riktigt bra och framåt under en viss period för att sedan ta tvärstopp. Känner ni igen er? Vad ska man göra här? Fortsätta nöta, eller byta tankebana?

För de flesta så gäller det att hitta på något nytt, runda problemen och få upp en positiv känsla över träningen. Känna sig nöjd över det man gjort. Kanske testa på några nya övningar för att känna hur det går framåt, för att sedan gå tillbaka till det som kändes riktigt tungt innan, med en helt ny positiv anda, och där lyckas förbättra sina resultat.

För vissa…

…så gäller det att nöta på och inte tappa suget, men jag tror ändå att de flesta vinner på att testa något nytt. Oftast besitter vi en större styrka än vad vi tror är möjligt, och med rätt verktyg så kan vi få ut detta. Så testa bryt mönster, testa något nytt i eran träning, att stå och stampa på samma plats för länge kan tillslut göra att du slutar träna!

Ha en trevlig dag!

 • http://www.4-klovern.se ola

  BRA text. Förtjänar def. mer än 1 kommentar (från mig) mycket kloka ord. En bra målbild med flera delmål är övärderligt ifall man vill ha kontinutet på saker man tar sig för!

 • Robban

  Ett mycket tänkvärt inlägg! Bra skrivet!

 • David2

  Klokt skrivet, TTTT.
  Jag skulle hävda att majoriteten av de som börjar träna fastnar i det träsket du beskriver. Är man inte tillräckligt motiverad av träningen, och dess positiva följder, i helhet är det svårt att hitta inspiration att fortsätta, kan jag tänka mig.