Diskutera inlägget: Diet 2011 Del 2.

Diet 2011 Del 2.

Har nu avverkat ca 2 veckor av min diet! Under dessa veckor har jag nollat alla uppenbara kolhydratkällor, jag har endast käkat varierande protein & fett källor. Under de 2-4 första veckorna av min diet intar jag inga kolhydrater alls (inte ens vid träning) detta för att bli fettanpassad och ge min kropp största möjliga chans att använda fett som bränsle under mina framtida veckor i dieten. (Givetvis får jag i mig lite kolhydrater via grönsaker, mest som fiber)
Träningen under denna tid kanske många tror ej ska fungera något vidare, men jag måste säga att jag får precis motsatt effekt! Blir snarare piggare, starkare, och mera fokuserad.
(obs viktigt ! när jag pratar om träning så är det med vikter, inte konditionsinriktad träning.)


För att hålla koll på hur djup min ketos är så använder jag min av keto-stickor. Dessa ger ett värde på hur bra min kropp anpassar sig, och hur effektivt den har börjat änvända fett som bränsle till min kropp.

När jag blivit fettanpassad så är nästa steg i dieten är att börja använda sig av kolhydrater kring träningen! Kolhydraterna gör att insulin kan utsöndras, och hormoner som är viktiga för uppbyggnadsprocessen sätter igång. Ketosen avbryts för några timmar och kroppen får använda sig av kolisar som bränsle. Näringstajming runt passen är hyperviktig för att kunna bygga “lite” muskler under dieten.

Detta är i korta drag vad som gäler just nu! Kommer att försöka posta upp lite maträtter som jag äter just nu. OBS! de flesta maträtterna är som sagt snåla på kolhydrater, men är fullproppade med bra näringsinnehåll och är riktiga “byggar måltider” tillför bara lite ris, potatis, bulgur osv. till så blir det som vilken vanlig måltid som helst =)

  • H

    >Världens duktigaste älskling! kör så det ryker!:) puss!