Diskutera inlägget: Diet 2011 del 3

Diet 2011 del 3

Är nu cirka 3 veckor in i min diet, allt flyter på som planerat och jag har bra med energi och gnista för att uträtta stora förändringar med min kropp. Har enligt mina keto stickor samt ett par andra tecken hamnat i en ganska så djup ketos just nu. Detta betyder att min kropp har ställt in sig samt effektiviserat sig på att använda fett som bränsle.
Därför så går jag nu vidare i dieten genom att börja tillsätta lite kolhydrater runt om mina träningspass. OBS! Dtta gäller endast just runt passen, iövrigt är det Protein och fett som gäller på dagens alla andra måltider.
Detta kommer min kropp att reagera väldigt possitivt på. Insulin samt andra anabola hormoner kommer att flöda i min kropp runt om träningspassen.
Kroppen får oftast en rejäl kick i just detta läge av dieten, träningen höjs ytterligare en nivå och man känner sig lite mera fylld och hård i muskulaturen.
Enkelt förklarat är tanken att kunna använda sig av kolhydrater som bränsle 2-3 timmar runt träningen. Efter avslutad träning kommer de kolhydrater jag stoppat i mig vara sågott som förbrukade, detta leder då till att jag återigen hamnar i ketos resten av dygnet fram till nästa träningspass.

Blir lite mera updates ang fett%, midjemått, samt hur träningen ser ut just nu i nästa del av diet 2011!

Kör hårt alla där ute vad än ni sysslar med!

 • Henke

  >Är själv inne på andra veckan av en diet! :)

  Vad ligger vikten på och hur mycket har du planer på att gå ner?

  Mvh

 • Ola Enberg

  >Tjaba Henke! Kul att du återigen kikar in på vår blogg=)

  Vikten min ligger just nu på ca 90-91 kg, 12 i fett% Ska försöka ta mig ner till runt 6 i fett% vikten bör då hamna på ca 85 kg.

  Hur ser dina förutsättningar ut?

  // Mvh

 • H-E

  >Kul att det gå bra för dig kompis. Har själv lite problem med deffen, blev en bullpåse på jobbet igår(goda kolhydrater).

 • Matte "extreme" Jonsson

  >Låter bra det här ola:) Tråkigt att en muppensionär ska störa på träningen bara haha!

 • Ola Enberg

  >H-E vem du än är så förstår jag inte riktigt din laddning med bullpåsar mitt på blanka vardagen? Jag har mina misstankar, men jag hänger inte ut någon officiellt! =)

 • Henke

  >Hej igen, intressant blogg så ni lär se mer av mig. :)

  Ner till 6%, det var lågt!

  Min vikt ligger på runt 77 och hade tänkt gå ner till 74-75, men mitt bf har jag dålig koll på, dock inte så lågt som ditt.

  mvh