Diskutera inlägget: Diet 2011 Del 5 (Träna smart)

Diet 2011 Del 5 (Träna smart)

Dagens frukost: 2hela ägg 4vitor, 6st svarta oliver, 1 rödlök, 1 skiva lufttorkad skinka, babyspenat, vitvinsvinäger !


Kommer i detta inlägg att skriva lite mera specifikt om hur jag tränar just nu.
Allt som oftast (eller typ jämt) när jag traskar in i gymmet har jag som målsättning att
lyfta tyngre vikt än vad jag gjorde veckan (träningspasset före). Detta är en klockren egenskap att ha, den gör så att man hela tiden strävar framåt och ger en själv lite lagom stress och fokus för att kunna krama ur det lilla extra och lite till på varje träningspass.
Problemet är att ju äldre man blir ju känsligare blir kroppen för alltför hård träning med tunga vikter, det blir än mer känsligare under en diet där man har en maxgräns på kalorier/dag samt en ständig stress på kroppen iform av kardio, samt allmän begränsning på energi. Därför gäller det att vara smart och lyssna på sin egen kropp.

Tips på träningsfilosofi under diet: Man ska absolut lyfta tungt (2-6 reps) men på ett smart sätt! Skippa att FAILA varje set, utan Faila bara på det sista setet vid varje basövning (Bänk, Knäböj, Marklyft, Stångrodd, Militärpress etc…)
Alltför mycket failande på övningar som aktiverar stora delar av kroppen (basövningar) sliter något fruktansvärt på nervsystemet.
På övningar som cable och maskiner går det bra att utföra “dropset” och “forcedreps” Lyssna helatiden till din egen kropp. Hur mycket man än vill köra och lasta så gäller det att vara smart och hela tiden ha ett långsiktigt mål, detta visar sig garanterat fungera bäst i långaloppet, för så länge man kan undvika skador, sjukdom, överträning så kommer man att lyckas!

Kör hårt alla där ute! (Tomas Åström speciellt)

  • Kille som trodde att han tränade rätt

    >Älskar att lasta blytungt på basövningar, sen gärnet med volym på det, gärna upp mot 80 set/muskelgrupp Med bra glöd dessutom!