Diskutera inlägget: Diet 2011 del 9 (Fördelen med att ha bra rutiner)

Diet 2011 del 9 (Fördelen med att ha bra rutiner)


Jag under ett CrossFit pass i sommras! Något som jag absolut inte kunde mig
att köra vid diet under våren, men jag ändrade uppfattning och åsikt totalt!

Dagarna bara rinner iväg så även fettet på min kropp. Det mesta i dieten rullar på riktigt bra just nu. Träningen känns bra och jag är motiverad till att ta mig vidare steg för steg dag för dag. En viktig detalj under diet för att lyckas är att inte stirra sig fartblind på en/ett visst mål, man måste helatiden vara beredd att väja för alla fartgupp som dyker upp. Man måste vara öppen för olika ideer gällande både kost och träning även om man har sin egna röda tråd som man tror stenhårt på.

Detta är något jag upplever kan vara ett problem för många som vill gå ner i vikt. Dom kämpar och sliter med pulverdieter, viktväktarna, fasta, LCHF etc. bara för att nå sitt mål där vågen ska stå på 80kg. MEN HALLÅ! vad är en diet/bantningskur på 3-4 månader värd i långa loppet om du ändå kommer att vara tillbaka på ruta-1 inom 1år. ?

Jag är fullt medveten om att min levnadsstil kan uppfattas som väldigt speciell ja rent anorektisk och manisk! men jag vet vad jag håller på med jag har bra självdistans Jag vet att jag inte kommer att kunna väga 110kg stenhård som vissa personer man kan läsa om i BODY samt kolla in på Youtube (Jag vet givetvis att en kroppshydda på den nivån innebär andra tillskott än Vitargo och Whey-100) MEN jag tävlar mot mig själv och jämför mig inte så mycket med andra! Jag är även fullt medveten om att det en vacker dag kommer en “vardag” när man ska bli förälder samt skaffa familj och inte kommer att ha 1/10 av den tid man har idag. Man är inte längre nr.1 för sig själv utan nr.2,3,4 (beroende på hur många kids!)

Det jag vill säga med detta inlägg är att alla måste hitta sin egen nivå och inte jämföra sig så mycket med andra. Det är vad man gör “i långa loppet” som ger en Kontinuiteten och rutinerna i livet. Har man bra sådana är det alltid lätt att hitta tillbaka när man “slarvat” i en dag, eller 2 veckor utomlands!

Viktiga punkter för att lyckas med att leva ett “normalt liv” under diet. Eller bara för att hålla vikten och må bra!

Planering för att få ut maximalt av dagen
Lyssna på andra
Prioriteringar
Sunt förnuft
Diciplin
Självdistans
Karaktär
Fokus
Vilja
Glöd

 • David

  >Ledande inlägg på fronten med SUNT,VETTIGT och VÄLDIGT KLOKT……

 • Tomas Åström

  >Du är min bästa mentor!

 • Anonymous

  >Sunt och väldigt logiskt skrivet

 • Kalle

  >Jaha, du kör Prenet nu när du ska deffa då eller….? ;)

 • Inger

  >Jag vill bara säga att bland dieterna nämns LCHF, det är egentligen ingen diet, det är en livsstil. Han som fann att det var en bra sk diet var en man med både diabetes och övervikt och med en massa bieffekter av detta. Han hade kört alla sk dieter bantat med pulver osv men han blev så less för han gick ju bara upp i vikt och då började han äta enbart saftiga biffar med fett och bearnaisås (osäker på hur det stavas) och han började gå ner i vikt……Sten Sture Skaldeman heter han och är en av förespråkarna för LCHF-kosten eller den s k lågkolhydratkosten. Han är idag 65 år och känner sig friskare än när han var 20….Mycket av maten ni gör ser god ut. Jag tycker det är bra att ni tänker på hälsan, det är viktigt! Fina filmer är det också. Lycka till allihop!

 • Ola Enberg

  >Hej Inger! Tack för att du gillar våran blogg! Jag är MER än väl medveten av vad LCHF står för.
  Det är ABSOLUT en livsstil, men tyvärr så är det inte så många som klarar att i långa loppet lägga om till den livsstilen. Jag har full respekt för LCHF och dess funktion som lindrar diabetes och dylikt.
  Det största problemet som jag ser med LCHF är att det är svårt att hålla sig till det sociala om inte ens närstående (Familj tex.) är inne på samma linje och tänk ang. kosten.

  Detta gör det hela väldigt tufft!

 • Ola Enberg

  >Kalle: Klart ett jag INTE kör PRENET hahaha… Inte Muskelbyggande =(

 • HE

  >Kloka ord av en klok kille!