Diskutera inlägget: Drivkrafter i spåret

Drivkrafter i spåret

Jag åker ett varv till.. Jag måste. För annars kommer den envisa tjockskallen Lars Öberg åka ifrån mig. Så enkelt är det. Senast på Kilimanjaro bjöd den skallen på uppvisning. Men det är en annan historia av höjdsjuka, vattenbrist och orubblighet.

Det är med stor glädje jag ger mig ut en onsdagskväll runt Furubergets skidspår. Ingen är ute. nej, vänta. Där kommer en enda åkare! Lars Öberg?! Ridå! Självklart har den fårskallen redan tänkt samma tanke och susar enträget runt spåret med nyvunnet självförtroende efter att ha vallat för första gången. Dessutom har karln under eftermiddagen byggt ett eget vallaställ.

Förra helgen åkte vi i Hemmingsmark. Jag hade tänkt mig en tur på 8 km, men redan dagen innan hade Lars gått ut med att han skulle över två mil. Ingen gav sig så klart. Det blev 25 km den dagen för oss båda i kylan.

Ny lördag och jag smyghoppas att Lars avskräcks från snöfallet och tar ett kort pass.
Åker tidigt till Hemmingsmark medan Lars sover. Efter nästan fyra timmar och 36 km i den kärva nysnön är jag helt slut. Jag är tvärnöjd ända tills jag får höra att Lars åkt 25 kilometer på isen. Tydligen äckligt jobbigt. Inga nedförsbackar – ingen vila.

Per Elofsson älgade över sommarmyren med stavar och tänkte på Johann Mühlegg. Hatkärlek. Det är mer kärlek än hat till Lars, och nu på måndag vet jag att han i vanlig ordning ska spela innebandy. Och jag ska så klart kontra…!

/Markus “Tibban” Tiburzi

tibban-lasse
Tibban – Lasse

Se filmen från första träningspasset:
http://4-klovern.se/new-release-4ktv-tibban-lasse-testar/

 • tompee3

  Haha!

  Jag bara älskar rivaliteten men ändå kärleken till varandra.

  Bra jobbat grabbar!

 • ONE way

  Eran interna kamp kommer ge er det lilla extra som krävs för att klara av Bothnialoppet.

  Lycka till på er båda.