Diskutera inlägget: Elin Johansson – Tick tack tick tack…

Elin Johansson – Tick tack tick tack…

Likt Tibban (jag följer strömmen och använder det smeknamnet även jag) så är jag verkligen fascinerad och förvånad över all den respons jag får på projektet. Dagligen här i Umeå möter jag frågor om träningen och när jag kom till hem till Piteå så fick jag nästan en chock över hur många som är engagerade och följer 4klöverns sida. Frågorna är många men vanligaste frågan som jag får handlar om tid: men hur har du tid att träna alla pass? Därför tycker jag att ett passande ämne att diskutera är just tid – så här följer en analys av 24 timmarna vi har till förfogande varje dag! (läs gärna Tommes fina inlägg kring samma ämne LÄNK)

En vanlig vecka – närmare bestämt förra veckan

Måndag: klockan ringer 05.16, jag stiger upp, dricker en kaffekopp och äter lite fil innan jag beger mig till fantastiska IKSU för ett pass armar och bröst. På gymmet känner vi 06.00 tränande nu igen varandra och nickar lite glatt. Jag känner alltid en smått euforisk känsla över att träna tidigt på morgonen och tycker att mina träningskamrater ser ut att ha samma känsla! Efter det blir det mer frukost på jobbet, heldag arbete för att sedan komma hem och äta middag med goda vänner.

Tisdag: Ledig från jobbet, dagen spenderas med snöskottning, pulkåkning och lek i snön. Sambon borta hela dagen och kvällen så dagens pass blir ett 41- minuters Tabata pass runt 11.00 då sonen sover sött. Kvällen spenderas i soffan framför Big Bang theory och datorn- skönt!

Onsdag: VILODAG! Jobbar på dagen och sen på eftermiddagen och kvällen är hela familjen hemma, vi lagar god mat och njuter av att göra så lite som möjligt!

Torsdag: Vi kör en repris från måndagen och 06.00 kör jag ett benpass på IKSU. Sedan väntar jobb på dagen och på kvällen fika och bio med en fin vän.

Fredag: VILODAG Ledig, vila, lek och afterwork med bästa tjejerna!

Lördag: Löpning med grannen 09.00 sedan stor lång brunch med goda vänner. Lek ute, pulka, snöskottning. Såg nyaste X-men på kvällen- hur bra är inte den? Nu är det dags för X-men maraton!

Söndag: Fika hos goda vänner, skidtävling för sambon. Axelpass och CX-work på IKSU för att sedan åka hem och äta god mat och slappa i soffan!

De 24 timmarna

Varför redovisar jag då massa annat än träning då? Jag vill visa på hur mycket tid jag tycker att jag har trots att jag tränar 4-5 gånger i veckan. Idag kräver träningen mer planering än förr då jag inte hade barn men jag tror aldrig träningen har varit så viktigt för mig som nu.

Så trots att, eller om man hellre väljer, tack vare träningen, hinner jag vara med vänner, familj, vila, jobba och bara njuta av att göra ingenting! Jag missar några avsnitt av Vänner och Biggest Looser, men jag har ork och energi att göra saker jag aldrig skulle göra om jag inte tränade. Ja, det är nog till och med så – jag tycker att jag vinner tid på att träna!

Vi har alla 24 timmar/ dygn – hur spenderar du dina?

 • samme

  strongt att stiga upp 0516 för att fara o träna. sen så är ju big bang theory en riktigt bra serie sett varje avsnitt av den.
  kriga på

 • http://www.challengebar.se Fredde Nilsson

  Bra jobbat Elin! Kul att se hur en vecka spenderas hos dig! =)

 • http://www.4-klovern.se ola

  Många kloka ord Elin! I

  kväll kl 20.00 får vi veta hur du skött din träning, då är det nämligen dags för tester=)

  Jag ser fram emot detta väldigt mycket =) Film på testerna kommer upp nästa vecka!

 • Loui

  Fick lov att läsa tiden väckarn din ringer 3 ggr innan det föll in att det verkligen går att kliva upp så tidigt… Har själv varit på iksu vid 6-tiden en gång i mitt snart 22 åriga liv och jag tror inte jag hejjade på någon men det var antagligen för att jag inte såg någon genom den tjocka dimman av omtöcknad som man släpade på :P
  Hur som verkar det finnas gott om disciplin och karaktär även hos denna projekt deltagare, keep up the good work :)

 • Elin

  Tack Fredde och Samme! Visst är den kung Samme? Jag är helt förälskad! Jag är riktigt imponerad över hur ni går framåt i träningen, hur kul som helst att följa!

  Ola: Jag är så sjukt nervös! Jag skulle vela att alla visste hur dåligt tränad jag var i fråga om styrkan tidigare – hoppas på en förstående cyberpublik. Tur att jag är immun mot offentlig förnedring sen jag kom på buggkurs i klänning och lackskor i 6:an;)

  Loui: Kom och träna kl 6 nu så lovar jag att hälsa glatt!:)

  • http://www.4-klovern.se Tomas Åström

   Grymt Elin!

   Kul att du poängterar tiden här. En väldigt viktig faktor som många tror inte går att göra någonting åt. Men här visar du att det verkligen är möjligt! bra jobbat!