Diskutera inlägget: En bra frukost! A & O

En bra frukost! A & O

Såhär såg min helgfrukost ut för en dryg vecka sedan, fantastiskt gott och energigivande!

Finns ett mål på dagen som är otroligt viktig när det gäller att prestera på jobbet, träningen eller vardagen i övrig, det är frukosten. Ett mål som man av egen erfarenhet vet att otroligt många slarvar med.

Ursäkterna är många:”jag hinner inte”, “bättre att få sova extra”, “jag kan inte äta på morgonen”, “räcker ju med en kopp kaffe” mm…

Tror många inte inser idiotin i dessa uttalanden, så otroligt viktigt att få i sig bra och rätt med energi på morgonen för att kunna hålla sig pigg och alert vare sig du har ett fysisk jobb, pluggar, ska köra bil eller jobba på kontor. Jag märker i alla fall väldigt tydligt på mitt jobb vilka som slarvar med frukosten, känner sig trötta, svårare att samarbeta mer, beroende av kaffe för att klara dom första timmarna innan 9-rasten.
Är verkligen hela arbetsdagen som blir lidande av detta slarv.

I mina ögon är frukosten jätteviktig för att jag ska fungera under dagen, sen finns det kanske inge bättre än att göra en riktigt god frukost på helgen eller när man har tid och verkligen sitta ner och njuta.

Mitt tips på hur man bör lägga upp frukosten.

*Hitta en fungerande vardagsfrukost som du alltid har råvaror hemma till och som du kan sno ihop på relativt kort tid. Nått som du inte blir allt för less på och som innehåller bra långsamma kolydrater, protein, lite bär eller alt. en frukt.
Min vardagsfrukost ser ut såhär: 2dl havregrynsgröt med hemgjord lingonsylt och mjölk, 2 kokta ägg, 2 st knäckemackor med skinka, ost, salalmi el. liknande och ett glas vatten.

*Lär dig att njuta av och uppskatta en välgjord och god frukost när du har gott om tid. Scrambled eggs och bacon, gott bröd med olika härlig pålägg, scones, yougurt, frukt och bär av olika slag, en god juice, enstor kopp gott kaffe. Kanske det absolut bästa målet under dagen. Alla uppskattar ju en riktigt bra hotellfrukost:)

Ha en bra dag och ät frukost;)

//X:et

 • Robin J

  Sant! och det är absolut det bästa målet under dagen.

 • Studiemannen

  Studie på det?

 • Petter

  Bra inlägg!

  Vill man få personer att börja leva sundare eller sträva efter bättre hälsa är det i regel bäst att börja med att fixa en bra frukost när det kommer till kosten. Framför allt på grund av att som du säger att många slarvar med den med diverse ursäkter. Äter man väl frukost är det i regel så att de allra flesta personer föredrar att äta samma typ av frukost dag ut och dag in året om. Vilket innebär att om en person ändrar sina frukostvanor mot ett hälsosammare val så kommer de i princip att åtminstone äta ett bra mål om dagen året om. Och det är troligtvis lättare att börja där än att tänka “nyttigt och hälsosamt” kring lunch/middag då människor här ofta vill ha variation och anser att det kan bli FÖR komplicerat.

 • Steken

  Bästa skribenten på 4klövern har börjat komma igång! Magiskt inlägg!

 • Leffe

  Grymt inlägg! Hur skulle annars folk få veta vad man ska äta och inte äta till frukost.

  Ps. Äntligen frukostbilder, mer sånt, love it!

 • Isabele

  När jag äter frukost blir jag ofta “risig i kistan” vad göra??
  Är det gröten måntro?

 • Eswarg Häggflod

  Du är så enormt logisk och klok Xet! Maggan kan skatta sig lycklig som fått dig på kroken! Du är ett unikum & en sällsynt art av pojkvänn som bara finns i ert fåtal exemplar!

 • http://www.4-klovern.se mattias

  @Leffe, vet inte riktigt om jag ska tolka din kommentar som sarkastisk eller inte. Hur som helst så tackar jag för den positiva feedbacken.

  @Isabele. Jadu i Isabele svårt att veta varför, vissa har problem när man äter mat med mycke fibrer som kräver rätt mycket jobb av magen. Har du precis börjat moed gröt och gått från mindre fiberirka kolhydratkällor kan detta vara svaret på problemet. Kan krävas att man vänjer in magen ett tag så kanske problem försvinner.
  Byt annars ut gröten mot yougurt och en bra hemmagjord musli om det känns som nått som skulle funka. Får helt enkelt pröva dig fram, har du slarvat med frukost förut? Då är det heller inte konstigt om magen reagerar så till en början.

  @Eswarg Häggflod: Tackar så mycket för dom fina orden eswarg:)

 • http://www.4-klovern.se ola

  Riktigt bra inlägg! Funnits önskemål om ett bra inlägg på en bra frukost vilket du fullbordar galant Xet!

 • Leffe

  @mattias
  Ingen sarkasm intended! Bara kul att höra tankar kring en hälsosam frukost. Keep it up.