Diskutera inlägget: En vanlig dag för X:et!

En vanlig dag för X:et!

För er som är intresserade tänkte jag skriva ner hur en vanlig dag under arbetsveckan kan se ut, tränings-, kost-, vilomässigt:

05.50 väckarn ringer och jag flyger upp ur sängen, snoozar aldrig.

06.00 Äter frukost, 1dl havregrynsgröt med en klick lingonsylt, 2 st kokta ägg med lite kaviar på, två knäckemackor med t.ex. ost, skinka eller liknande.

07.00 Börjar jobba, t.ex murning, plattsättning, gjutning, armering mm

 

09.00-09.15 Rast. Äter: 1 apelsin, 1 wasa sport med keso och kalkon + 1 glas vatten.

09.15 Jobb!

11.00 Lunch: T.ex köttfärsbiffar, bulgur, broccoli

11.30 Jobb

14.00 Rast. Äter: 1 banan, 1 wasa sport med keso och kalkon, 60g vassleprotein + 1 glas vatten.

16.00 full dag på jobbet och beger mig hem!

17.00 Middag: t.ex Kyckling med wokgrönsaker och ris

18.00-20.00 Träning (gymträning)

18.00-20.00 Träningsnutrition: innan och i början av pass intages 5-7 g Beta Alanin blandat med vatten. När cirka 20 min återstår av passet börjar jag dricka en shake med 70 g vassle och ca 5 g leucin som intages under resten av passet.

21.00 Kvällsmål: 70-100g hallon, 1 kiwi, 100 g kvarg, 1,5dl yougurt, lite K-special-flingor, två knäckemackor med t.ex. leverpastej + gurka, eller kaviar och avokado, 1 glas vatten och en kopp te!

22.00-22.30 Dax att sova

Sådär kan alltså en vanlig dag se ut. Äter alltid minst 6 mål om dagen, det som skiljer en träningsdag mot en vilodag är framförallt träningsnutritionen + att jag äter lite mindre kolisar till middag om jag har vilodag.

Hoppas ni fått ut nått av detta inlägg!

//X:et

 

 

 • 7-4 arbete

  Sjukt tufft det måste vara med 7-4 arbete. Jag skulle nog inte orka med att träna samtidigt!

 • Janne

  Du är grymt diciplinerad Matte. Tror inte att det är så många som klarar det du gör

 • http://www.4-klovern.se ola

  Du är en myra X:et !! En hästmyra. Det är precis som Janne skriver inte många som klarar av att träna, jobba, ligga i på det sätt du gör. Du är #GRYM

 • Johan

  Du gör det bra som orkar med så pass mycket med ett sånt krävande jobb som du har! En liten reflektion. Det ser ut som du dricker väldigt lite vatten sett till hela dagen?

 • Niklas

  Hej!

  Verkar vara ett grymmt upplägg! En liten reflektion bara, gynnas man inte av att lägga ett utav sina större måltider efter träning och kanske bara ett litet större mellanmål innan träning? Fast det är väl upp till var och en hur man trivs :)

  Mvh /Nikke

 • http://www.4-klovern.se mattias

  @7-4 arbetare

  Att tolka av ditt nic-name så verkar du ju veta hur det är med 7-4 arbete, rätt tufft ibland tycker jag men träning är inget problem att orka med när man inte har så mycket annat att tänka på.

  @Janne och Ola

  Tackar så mycket.

  @Johan
  Bra reflektion kring vattnet, var lite slarvig och skrev inte ner allt vatten jag dricker. Utöver det som står ovan så dricker jag nog ca 5 dl till lunch, 5 dl till middag och ca 1-1,5 liter under träningen. Skulle själv säga att jag dricker gode mycket vatten, jag pissar iaf sjukt mycket så antingen har jag druckit mycket eller har jag extremt dålig blåsa;)

  @Niklas
  I alla fall jag känner nog att jag gynnas mer av att få äta ordentligt när jag kommer hem från jobbet, ofta är man ganska hungrig när man kommer hem efter en full arbetsdag. Sedan så passar det bäst för min sambo också att äta middag vid 17-18-tiden så det gäller att anpassa sig även för dom runt omkring en. Hur som helst så funkar det bra som jag kör även om det nån gång då och då blir ett pass med mellanmål före och middag efter.

 • Barbro Jonsson

  Bra jobbat på alla plan! /Lilla mamman